14.4.13

Συρία: Αεροπορική επιδρομή με δεκαέξι νεκρούς...

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι κι ανάμεσά τους τρία παιδιά σκοτώθηκαν, σήμερα, στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής της πολεμικής αεροπορίας του καθεστώτος 'Ασαντ με στόχο χωριό με κουρδικό πληθυσμό στο βορειοανατολικό τομέα της χώρας, αναφέρει από...
τη Βηρυτό το συριακό Παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οργάνωση μη-κυβερνητική.

«Δέκα έξι κάτοικοι του χωριού - ανάμεσά τους τρία παιδιά, δύο γυναίκες-, σκοτώθηκαν σήμερα όταν καταδιωκτικό αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας βομβάρδισε το χωριό Χαντάντ», ανέφερε η ίδια πηγή.

Στο μεταξύ, ο ανταποκριτής στο Χαλέπι της δημόσιας τηλεόρασης αλλά και δύο εικονολήπτες τραυματίστηκαν νωρίτερα σήμερα στην εμπορική μητρόπολη της βόρειας Συρίας όπου ανατινάχθηκε παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα.

Πρόκειται, αντιστοίχως, για τους Σαντί Χελουέ, Γιάχια Μουσάλι και 'Αχμαντ Σουλεϊμάν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο.

Στο ρεπορτάζ προστίθεται ότι «στόχος τρομοκρατών, που σκοτώθηκαν τελικά, ήταν να καταστρέψουν το παρακείμενο παράρτημα της συριακής κρατικής ασφάλειας» που βρίσκεται στη συνοικία αλ Φουρκούν στο Χαλέπι.

--Τον αριθμό πολιτών, που τραυμάτισε η έκρηξη αυτή, το δίκτυο αυτό τούς υπολόγισε «στους 18».

Στο ρεπορτάζ αναφέρθηκε εξάλλου ότι, οι κυβερνητικοί στρατιώτες «σκότωσαν έναν τρομοκράτη, όμως ο συνεργάτης του προχώρησε στην ανατίναξη του οχήματος χάνοντας έτσι τη ζωή του».

Το παράρτημα της κρατικής ασφάλειας τελικά παρέμεινε, τελικά, άθικτο.

Το εν λόγω όχημα μετέφερε «μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών», μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση.

--Σύμφωνα με τους «Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα», ως σήμερα περίπου 20 είναι οι επαγγελματίες του χώρου του Τύπου--Σύροι, αλλοδαποί--, που έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια της αιματηρής λαϊκής εξέγερσης κατά του συριακού καθεστώτος, η οποία ξέσπασε προ 24μήνου.

Σε αυτούς, προστίθενται άλλοι 50 άμαχοι, που παρείχαν ευκαιριακά και περιστασιακά τις υπηρεσίες τους ενημερωτικού χαρακτήρα στα διεθνή μμε που καλύπτουν, με διαχρονικότητα, την αιματηρή συριακή κρίση...
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: