19.4.13

Αντ. Ρουπακιώτης: Οι δικαστές πρέπει να αφουγκραστούν την αγωνία της κοινωνίας...

Στην ανάγκη να διατηρήσουν στο ακέραιο το κύρος και την αξιοπιστία τους οι δικαστικοί λειτουργία παρά τις μειώσεις που υπέστησαν οι αποδοχές τους εστίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτης, κατά τα ...
εγκαίνια του δικαστικού μεγάρου της Βέροιας.
«Έχουν το  δικό τους πρόβλημα. Υπέστησαν την κακουχία», παρατήρησε ο υπουργός, τονίζοντας πάντως ότι «σε όλες τις εποχές οι δικαστές πρέπει να είναι όρθιοι και οι άλλες εξουσίες να μην παρεμβαίνουν στο έργο τους».

Παράλληλα όμως, τόνισε την ανάγκη οι δικαστές να αφουγκραστούν την αγωνία της ελληνικής κοινωνίας και να μην επιδεικνύουν την μέγιστη αυστηρότητα.

Ο κ. Ρουπακιώτης χαρακτήρισε το νέο δικαστικό μέγαρο, «στολίδι» της πόλης, τονίζοντας ότι η υλοποίησή του αποτελεί «σταθερή αναφορά στο γίγνεσθαι του δικαστικού σώματος». Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση σημείωσε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει το μισό προϋπολογισμό, σε σχέση με πριν από τρία χρόνια και υπό τις παρούσες συνθήκες, όπως είπε, «προσπαθούμε να καλύψουμε όποιες ανάγκες επιβάλλεται».

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε από την πλευρά του, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, υπογράμμισε ότι το νέο δικαστικό μέγαρο θωρακίζει τη δικαιοσύνη στην Βέροια, επισημαίνοντας ότι οι πολίτες ζητούν ταχύτητα και ποιότητα στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Το νέο δικαστικό μέγαρο, που βρίσκεται στην είσοδο της μακεδονικής πόλης (από την Εγνατία Οδό) και λειτουργεί ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο, καταλαμβάνει συνολική έκταση 10.200 τ.μ., ενώ αναπτύσσεται σε τέσσερις υπέργειους ορόφους και δύο υπόγειους χώρους. Το συνολικό κόστος κατασκευής ανήλθε σε 9 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. Οι υπηρεσίες που στεγάζει είναι το Πρωτοδικείο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών, το Διοικητικό Πρωτοδικείο, το Ειρηνοδικείο, το Πταισματοδικείο και το Δικαστήριο Ανηλίκων...
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: