12.4.13

Εγώ "σκούπισα" το χάος...



"Οι Ευρωπαίοι κάναν λάθος, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά γενικότερα" , λέει ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνέντευξή του στο MSNBC (βίντεο) ...

«Πήραμε δύσκολα μέτρα και οι αγορές ζητούσαν "αίμα", όμως καταφέραμε να μη φύγουμε από το ευρώ», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου. Σχολιάζοντας την...

πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε: «Έπρεπε να βρούμε τρόπους για να κάνουμε την οικονομία μας καλύτερη. Σε αυτό το σημείο νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι έκαναν λάθος, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά γενικότερα».

«Ωστόσο», διευκρίνισε, «αυτή την πολιτική έπρεπε να ακολουθήσω για να διασφαλίσω την παραμονή της χώρας στο ευρώ».

Ο παρουσιαστής της εκπομπής Chris Hayes, παρουσίασε δηλώσεις βουλευτών και γερουσιαστών οι οποίοι προειδοποιούν την Αμερική ότι κινδυνεύει να γίνει σαν την Ελλάδα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου διαφώνησε με αυτή την άποψη, υποστηρίζοντας ότι «οι Ρεπουμπλικανοί είναι αυτοί που έκαναν την Αμερική να φαίνεται όπως η Ελλάδα», ενώ πρόσθεσε ότι «οι Έλληνες συντηρητικοί έκαναν χάλια την Ελλάδα, και εγώ "σκούπισα" το χάος».

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, «ο καπιταλισμός δημιούργησε τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και όχι το ελληνικό κράτος» και στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στη σύγκρουση των γιατρών με τις φαρμακευτικές εταιρείες. «Υπήρχε διαφθορά ενώ αυτή τη στιγμή οι τιμές των φαρμάκων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έχουν μειωθεί κατά 30%», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο παρουσιαστής ρώτησε τον κ. Παπανδρέου για την άνοδο της Χρυσής Αυγής και παρουσίασε εικόνες από τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής εναντίον μεταναστών.

Ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «Η κρίση έχει οδηγήσει την κοινωνία να ακολουθήσει την Χρυσή Αυγή και αυτό είναι απίστευτο» και πρόσθεσε ότι είναι ο πρώτος που "πέρασε" νομοσχέδιο από τη Βουλή για τη νομιμοποίηση των μεταναστών.


Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

Δεν υπάρχουν σχόλια: