12.4.13

Γ. Δραγασάκης: «Το μνημόνιο δεν διαθέτει αναπτυξιακό κεφάλαιο»...


Ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση για την οικονομία στο Μέγαρο Μουσικής...
Σε μάχη επιχειρημάτων για την διατήρηση ή κατάργηση του Μνημονίου και τα οφέλη ή τις ζημίες από την επιστροφή στη δραχμή εξελίχθηκε χθες εκδήλωση που διοργάνωσαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του ...
προγράμματος Megaron Plus το ΙΟΒΕ, το ΕΛΙΑΜΕΠ, η Kantor, η Κίνηση Πολιτών και η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς.


Μιλώντας στην εκδήλωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Δραγασάκης υπογράμμισε πως το Μνημόνιο δεν διαθέτει το αναπτυξιακό κεφάλαιο που απαιτείται για την ανάταξη της οικονομίας και ότι σημασία δεν έχει το νόμισμα, αλλά οι πολιτικές που εφαρμόζονται.

Όπως τόνισε η συμμετοχή στο ευρώ με όρους περιθωριοποίησης και εξαθλίωσης όπως απαιτεί το Μνημόνιο δεν είναι βιώσιμη. «Μέσα σε 3 χρόνια εφαρμογής του Μνημονίου χάθηκαν 800.000 θέσεις εργασίας όσες δηλαδή δημιουργήθηκαν μέσα σε 20 χρόνια», δήλωσε ο κ. Δραγασάκης.

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της εθνικοποίησης των τραπεζών λέγοντας πως με τις προτεινόμενες αλλαγές είτε θα έχουμε ψευτο- ιδιωτικές τράπεζες ή ψευτο- δημοσιες τράπεζες. «Οι τράπεζες είναι πολύ σοβαρός θεσμός για να τις αφήσουμε στους τραπεζίτες», τόνισε.

Για το ενδεχόμενο ανοικτής αντιπαράθεσης με την Ευρωζώνη ο κ. Δραγασάκης παραδέχθηκε πως η τυφλή ρήξη έχει τα προβλήματα της.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Διευθυντής Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank κ. Μ. Μασουράκης υποστήριξε πως οι πολιτικές του Μνημονίου είναι επιβεβλημένες.

Ο κ. Μασουράκης χαρακτήρισε τα «υποτιθέμενα» οφέλη από τη δραχμή ως «φρούδες υποσχέσεις των προάγγελων επιστροφής στην Εδέμ», ενώ υποστήριξε πως αποτελεί «απόκρυφο μυστήριο» το πώς θα ανακάμψει η οικονομία όντας στη δραχμή.

«Φανταστείτε την κεντρική τράπεζα να τυπώνει χρήμα για να επανορθώσει τις αδικίες του Μνημονίου», είπε αναφερόμενος στο πολυπληθές κοινό κα εξομολογήθηκε πως ο ίδιος δεν θα ήθελε να ζήσει την επιστροφή στη δραχμή...
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: