24.4.13

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πρωθυπουργός είτε μας δουλεύει είτε ζει σε άλλη χώρα...

Ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εργασίας είτε νομίζουν ότι ζουν σε άλλη χώρα και άλλο πλανήτη είτε «μας δουλεύουν» ομαδικά, υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αντ. Σαμαρά για την ανεργία.

Σύμφωνα με...
τον βουλευτή, το κλίμα στην απασχόληση και η ψυχολογία έχουν αρχίσει όντως να αλλάζουν, αλλά αλλάζουν δραματικά προς το χειρότερο, αφού, όπως υπογράμμισε, η ανεργία σπάει το ένα μετά το άλλο όλα τα ανοδικά ιστορικά ρεκόρ και η κατάθλιψη λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης και της απελπισίας κάνει θραύση.

Μάλιστα ο κ. Στρατούλης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει στη χώρα μας τα 1.3 εκατ. και οδεύουν ταχύτατα στα δύο εκατ., αφού κάθε μέρα χάνουν την εργασία τους 3.500 εργαζόμενοι/ες και από αυτούς παίρνουν επίδομα ανεργίας λιγότεροι/ες από το 1/5. Επιπλέον, έξι στους δέκα νέους είναι άνεργοι και από αυτούς 200.000 έχουν μεταναστεύσει στα χρόνια του μνημονίου για εργασία στο εξωτερικό ενώ τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πέφτουν σαν το χαλάζι, 600.000 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι επί μήνες και οι πολυεθνικές «προσφέρουν» εργασία με 300 ευρώ το μήνα...
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: