8.4.13

Πικρόχολα σχόλια στη Βρετανία για την Θάτσερ...



Εξακολουθεί να διχάζει την κοινωνία της Βρετανίας η αμφιλεγόμενη πολιτική που είχε ακολουθήσει η Μάργκαρετ Θάτσερ, ακόμα και μετά τον θάνατό της.

Από τη μία ένα κομμάτι της... Βρετανίας ετοιμάζεται με θλίψη για την κηδεία της με συλλυπητήρια και λουλούδια στη μνήμη της και από την άλλη στήνονται πάρτι στις παμπ για να γιορτάσουν τον χαμό της, ενώ χιλιάδες είναι τα πικρόχολα σχόλια με τα οποία έχουν κατακλειστεί ιστοσελίδες ειδικά διαμορφωμένες για τον θάνατο της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ιστοσελίδα isthatcherdeadyet.co.uk η οποία μετρά ήδη 200.000 likes τα οποία συνεχώς αυξάνονται. «Η κυρία δεν επιστρέφει» (This lady's not returning) τονίζει η ιστοσελίδα, κάνοντας αντιπαραβολή με την θατσερική δήλωση-σταθμό «The lady is not for turning», την οποία έκανε η πρωθυπουργός σε πολιτική διάσκεψη το 1981 απευθυνόμενη σε όσους εντός του δικού της Συντηρητικού Κόμματος την καλούσαν να μετριάσει τις ριζοσπαστικές δεξιές, φιλελεύθερες πολιτικές της.

«Τα καλύτερα νέα που άκουσα όλο το χρόνο» λέει ένας χρήστης στο Facebook, που δηλώνει πρώην ανθρακωρύχος.

Οι αντιδράσεις πάντως για την αμφιλεγόμενη πρωθυπουργό δεν περιορίζονται στο διαδίκτυο.

Ένα μπουκάλι γάλα άφησαν κάποιοι ανάμεσα σε λουλούδια και σημειώματα στο κατώφλι της κατοικίας της Θάτσερ για να θυμήσουν την αμφιλεγόμενη πολιτική της να διακόψει τη διάθεση δωρεάν γάλακτος για τα παιδιά του δημοτικού, κίνηση με την οποία κέρδισε το παρατσούκλι «Thatcher the milk snatcher» (Θάτσερ, η άρπαγα του γάλακτος).

Τις τελευταίες ημέρες έχουν κάνει επίσης κάνει την εμφάνιση στο Λονδίνο φυλλάδια που ανακοινώνουν ότι θα διοργανωθεί πάρτι στην πλατεία Τραφάλγκαρ το πρώτο Σάββατο μετά το θάνατό της.

crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: