14.4.13

Νέος γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας...

Νέος γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, εξελέγη ο οικονομολόγος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας διαδέχεται την Αλέκα Παπαρήγα μετά από... 22 χρόνια στην ηγεσία του ΚΚΕ.

Έχει διατελέσει διεθυντής του Ριζοσπάστη και επικεφαλής του τομέα Διεθνών Σχέσεωνε του κόμματος και της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής. Μέλος του Πολιτικού Γραφείου πρωτοποθετήθηκε το 1991. Συμμετείχε ως υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2000 και του 2007, στο νομό Βοιωτίας, χωρίς όμως να εκλεγεί.

Η σχετική ανακοίνωση από το γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής: «Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα».

Το 19ο Συνέδριο υπερψήφισε επίσης ομόφωνα το νέο Πρόγραμμα του Κόμματος, το νέο Καταστατικό και την Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου.

Σε πρόσφατη ομιλία του στην Καλλιθέα ο κ. Κουτσούμπας ήταν ξεκάθαρος για το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς:

«Δεν υπάρχει βάση συνεργασίας με κόμματα που προέκυψαν από διάσπαση οπορτουνιστική από το κόμμα μας, όπως είναι σήμερα το ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή ο ΣΥΝ, όλος ή ένα τμήμα του, το "Αριστερό Ρεύμα" ή το μέτωπο του Αλαβάνου, πιθανόν άλλα νέα κόμματα που μπορεί να προκύψουν - και δεν αποκλείεται τίποτα - από διαγραμμένους τα τελευταία χρόνια, μόνα τους ή σε συνεργασία με άλλους. Όπως το νέο σχήμα που εκκολάπτεται με ομάδες του Λαφαζάνη, του Αλαβάνου, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, άλλων διαγραμμένων από το Κόμμα».

«Δεν χρειάζεται εφησυχασμός, μην πούμε ότι ξεμπερδέψαμε άμα σοσιαλδημοκρατικοποιηθεί πλήρως ο ΣΥΡΙΖΑ ή γίνει κυβερνητική δύναμη και θα τον καταλάβει ο κόσμος και θα τον εγκαταλείψει αυτόματα και θα έρθει ως ώριμο φρούτο σε εμάς. Τα νέα αναχώματα σχεδιάζονται από σήμερα, γι' αυτό να είμαστε βέβαιοι και προετοιμασμένοι. Άλλωστε, ο οπορτουνισμός πετάει συνεχώς κεφάλια σαν την Λερναία Ύδρα, ακριβώς γιατί η εμφάνισή του, η ύπαρξή του έχει και κοινωνικά αίτια. Η πάλη μαζί τους είναι συνεχής, είτε είναι δυνατός, είτε είναι αδύνατος κατά καιρούς. Δεν αρκεί μόνο να έχεις σωστή γραμμή, πρέπει συνειδητά συνεχώς να επαγρυπνούμε, να τον αντιπαλεύουμε», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο νέος γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το Σάββατο, απαντώντας στο άνοιγμα που έκανε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προς το ΚΚΕ ο Περισσός σημείωσε πως «η κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα και μόνο στόχο: να εξασφαλίσει την έξοδο της καπιταλιστικής οικονομίας από τη βαθιά της κρίση φορτώνοντας τα βάρη στο λαό, με οδηγό τον ευρωμονόδρομο».

«Η αγωνία του λαού είναι να γλιτώσει από αυτά τα βάρη και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ και απαλλαγή από την εξουσία των μονοπωλίων. Σε αυτήν την προοπτική πρέπει να βαδίσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα οικοδομώντας τη δική τους Λαϊκή Συμμαχία. Το ΚΚΕ πρωτοστατεί σε αυτόν τον αγώνα και θα συμβάλλει ακόμη πιο αποφασιστικά με οδηγό τις αποφάσεις του 19ου Συνέδριου», καταλήγει η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της ΚΕ.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: