7.4.13

«Παράλληλο νόμισμα σε Ελλάδα και Κύπρο για έξοδο από την κρίση»...

Παράλληλο νόμισα σε Ελλάδα και Κύπρο για έξοδο από την κρίση προτείνει ο διακεκριμένος οικονομολόγος Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος χαρακτηρίζει «καταστροφική» τη λύση για .. την Κύπρο και προβλέπει επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας.

Όπως δηλώνει σε συνέντευξή του στο Έθνος «οι επιλογές τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ελλάδα έχουν περιοριστεί τρομερά και οι μελλοντικές τους προοπτικές είναι φρικτές. Η επιλογή της εξόδου από το ευρώ δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί. Προσωπικά βλέπω να έρχονται μεγάλες αναταραχές και ένα “σχέδιο Β” θα πρέπει να αναπτυχθεί εκτάκτως, το οποίο θα περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος ή μια δραματική επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων λιτότητας».

Όσο για το αν θα πρέπει να αναμένεται ανάκαμψη προς το τέλος του 2013, ο κ. Παπαδημητρίου είναι κατηγορηματικός. «Αυτό είναι όνειρο θερινής νυκτός. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε δρόμο ανάκαμψης, αντιθέτως βουλιάζει όλο και πιο βαθιά.

Είναι επιτακτική ανάγκη να γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες ποιες επιλογές υπάρχουν και τους κινδύνους που συνοδεύουν κάθε μια από αυτές. Αλλά δεν μπορούν να συνεχίσουν να είναι παγιδευμένοι στην ιδέα του φόβου της χρεοκοπίας όταν η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: