25.4.13

Φόβοι για την ζωή των δύο Ορθόδοξων Μητροπολιτών...

Κανένα ίχνος ζωής δεν υπάρχει από τους δύο Ορθόδοξους Μητροπολίτες που απήχθησαν τη Δευτέρα στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία και πλέον εκφράζονται ανοιχτά φόβοι για την τύχη τους.

Έντονη ανησυχία επικρατεί τόσο στους εκκλησιαστικούς όσο και...
στους πολιτικούς κύκλους, καθώς ούτε οι δύο υψηλόβαθμοι επίσκοποι έχουν δώσει κάποιο σημάδι, ούτε ίχνος από το αυτοκίνητο που τους μετέφερε έχει βρεθεί. Την ίδια στιγμή, άγνωστη συνεχίζει να είναι τόσο η ταυτότητα των δραστών της απαγωγής, όσο και τα κίνητρά της, τα οποία πιθανότατα θα έριχναν φως στην υπόθεση.

Χαμηλούς τόνους τηρεί το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας, παρά την έκδηλη ανησυχία των στελεχών του για την τύχη του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου, που είναι και αδελφός του Πατριάρχη Ιωάννη Ι'. Ο προκαθήμενος της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στη Συρία βιώνει ένα προσωπικό δράμα, αλλά έχει πίστη στο Θεό.

«Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι. Δεν έχουμε καμία εικόνα για το που μπορεί να βρίσκονται οι δυο επίσκοποι, αλλά και για την κατάσταση της υγείας τους» δήλωσε στο Real.gr υψηλόβαθμο στέλεχος του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας, απευθύνοντας έκκληση σε όλους τους χριστιανούς να προσευχηθούν για την αίσια έκβαση της υπόθεσης.

Τα ερωτήματα

Τρία βασικά ερωτήματα προκύπτουν από την υπόθεση της απαγωγής.

Γιατί απήχθησαν οι δύο υψηλόβαθμοι κληρικοί των ορθόδοξων Πατριαρχείων;

Τόσο ο ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος, όσο και ο συρορθόδοξος Μητροπολίτης Ιωάννης είναι προβεβλημένοι επίσκοποι στη χώρα τους, αλλά και διεθνώς, ενώ είναι γνωστοί για τη δράση τους στην ανακούφιση των δοκιμαζόμενων από τον εμφύλιο πόλεμο Σύρων ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

Ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από την απαγωγή;

Αρχικά πληροφορίες, που όμως ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν, έφεραν ως δράστες αυτόνομη ομάδα μισθοφόρων ανταρτών. Μέχρι σήμερα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή, ενώ τόσο το καθεστώς Άσαντ, όσο και η αντιπολίτευση τηρούν σιγή ιχθύος.

Που μπορεί να βρίσκονται οι δύο επίσκοποι;

Η απαγωγή συνέβη κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία και δεν έχουν βρεθεί ίχνη του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι δύο επίσκοποι. Επομένως όλα συνηγορούν στο ενδεχόμενο οι απαγωγείς και οι δύο Μητροπολίτες να μετακινούνται με το όχημα εντός της επικράτειας της Συρίας, όπου πλέον στρέφονται όλες οι έρευνες....

Δεν υπάρχουν σχόλια: