7.4.13

Τετ α τετ Βενιζέλου-τρόικας...

Συνάντηση με τους υπαλλήλους της τρόικας αναμένεται να έχει ο Βενιζέλος, πιθανότατα την Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες της Ιπποκράτους.
Το... θέμα συζητήθηκε νωρίτερα την Κυριακή σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ε. Βενιζέλος με τον Α. Σαμαρά, μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με το κλιμάκιο της τρόικας, και συμφωνήθηκε να υπάρξει συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ε. Βενιζέλος επιμένει στην ταχεία ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, γιατί, σύμφωνα με την Ιπποκράτους, “πρέπει να καταβληθούν οι δόσεις, να ολοκληρωθεί η ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος που είναι ο βασικός μοχλός στήριξης της πραγματικής οικονομίας, αλλά και για να σταλεί το καθαρό μήνυμα ότι η Ελλάδα βαδίζει προς την έξοδο από τη κρίση χωρίς παλινδρομήσεις”.

Όπως αναφέρει η Ιπποκράτους “το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει, μέσω όλων των επαφών του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τις θέσεις που παρουσιάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο όσων συμφωνήθηκαν στη συνάντηση των τριών αρχηγών την περασμένη Τετάρτη για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, την ανάγκη ολοκλήρωσης της συγχώνευσης Εθνικής-Eurobank, τη ρύθμιση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων με το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό δόσεων”.

Επίσης το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι “μπορεί να βρεθεί λύση και στο ζήτημα της κινητικότητας στη δημόσια διοίκηση ιδίως μετά την αποδοχή εκ μέρους της τρόικας του κανόνα 1:1 στο πλαίσιο της αξιολόγησης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: