18.4.13

«Πήραν τα όπλα και όσοι βρίσκονταν μπροστά πυροβολήθηκαν»...



Ρατσιστικό αμοκ στην Μανωλάδα...
Από χθεσινή συμπλοκή στην Μανωλάδα, τραυματίστηκαν συνολικά 28 άτομα, ενώ οκτώ από αυτούς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αποκαλύπτουν τι συνέβη.

«Εμείς πήγαμε να ζητήσουμε τα... λεφτά μας, αλλά οι εργοδότες μας είπαν να φύγουμε γιατί δεν κάνουμε καμία δουλειά» είπε ο εργαζόμενος στη Μανωλάδα στο πρωινό του ΣΚΑΪ.

Και πρόσθεσε: «Δουλεύουμε έξι μήνες και δεν έχουμε πληρωθεί. Τώρα που οι δουλειές πήγαν καλά, λένε ψέματα για να μην πληρωθούμε».

Αναφορικά με την επίθεση που δέχτηκαν δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πήραν τα όπλα και όσοι βρίσκονταν μπροστά πυροβολήθηκαν».

Και συνεχίζει: «Δουλεύουμε 7 ώρες την ημέρα για 22 ευρώ. Άλλοι έχουμε ασφάλεια και άλλοι είμαστε ανασφάλιστοι. 170 εργαζόμενοι είναι νόμιμοι μετανάστες, ενώ 30 είναι παράνομα στη χώρα. Έχουμε να πληρωθούμε έξι μήνες αλλά και την περασμένη χρονιά πάλι ήμασταν απλήρωτοι».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τους λόγους που προβάλουν οι εργοδότες για να μην τους πληρώσουν: «Μας λένε πως και οι ίδιοι δεν έχουν πληρωθεί».

Τέλος, οι μετανάστες κάνουν λόγο και για την τακτική που ακολουθούν οι ιδιοκτήτες ώστε να μην πληρώνουν τους εργαζομένους τους. Όπως λέει τους προσλαμβάνουν για κάποιους μήνες αλλοδαπούς τους αφήνουν απλήρωτους και στη συνέχεια τους διώχνουν, παίρνοντας άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: