17.4.13

Ο Μανιτάκης έσπευσε στο ΣτΕ...



crimenet.gr

Έρρικα Βαλλιάνου

Μόλις συμφώνησε με την τρόικα ο κ. καθηγητής έσπευσε στο ΣτΕ για τα περαιτέρω...

Θέμα συζήτησης με...

τον Πρόεδρο του Γ' τμήματος Δημοσθένη Πετρούλια, με τον οποίο συζήτησαν για δύο ώρες, πως θα «νομιμοποιήσουν» τις αποχωρήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, είτε πρόκειται για επίορκους είτε πρόκειται για αυτούς που πρέπει να τεθούν σε κινητικότητα.

Πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν οι περιπτώσεις 100 περίπου επίορκων που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ και ο υπουργός ζήτησε την άμεση εκδίκαση των υποθέσεων.
Πρόκειται για υποθέσεις που αφορούν παράβαση καθήκοντος, απιστία περί την υπηρεσία, αναξιοπρεπή συμπεριφορά αδικαιολόγητη απουσία, ψευδείς βεβαιώσεις για προσωπικό όφελος και άλλα.

Βέβαια συζήτησαν και την κατάργηση των Δευτεροβάθμιων Πειθαρχικών Συμβουλίων που εξάλλου δεν έχουν συνεδριάσει και πως θα κάνουν τον νόμο για να προσφεύγουν οι δημόσιοι υπάλληλοι μετά το Πρωτοβάθμιο πειθαρχικό κατευθείαν στο ΣτΕ.

Αυτό όμως που τους απασχολεί περισσότερο είναι πως θα νομιμοποιήσουν την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων διότι ήδη περιφερειακά Δικαστήρια (πρωτοδικεία από Χίο, Κρήτη κ.α.) έχουν βγάλει αποφάσεις ότι η κινητικότητα είναι αντισυνταγματική...

Όλα δείχνουν πως όταν δεν δουλεύει η Βουλή δουλεύει πολύ το ΣτΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: