18.4.13

Το ΠαΣοΚ ζητεί επιτάχυνση καταβολής των αποζημιώσεων σε κτηνοτρόφους και αγρότες...


Σύμφωνα με την ενημέρωση το αργότερο μέχρι το Πάσχα θα καταβληθούν ενισχύσεις για το 2012...
Την επιτάχυνση των διαδικασιών καταβολής και των ενισχύσεων που προγραμματίζονται για μετά το Πάσχα για τις εκκρεμότητες πληρωμών έτους αιτήσεων 2010 και 2011, την εξισωτική αποζημίωση και την...
de minimis ενίσχυση στους κτηνοτρόφους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, προκειμένου να διευκολυνθεί η ρευστότητα των αγροτών σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, ζήτησε το κλιμάκιοτου ΠαΣοΚ που επισκέφθηκε τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η αντιπροσωπεία του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ανάπτυξης του ΠαΣοΚ, αποτελούμενη από τους κ.κ. Ι. Δριβελέγκα, Β. Κεγκέρογλου και Μιχ. Κασσή, ενημερώθηκε για την πορεία καταβολής των ενισχύσεων στους αγρότες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβαν από τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, το αργότερο μέχρι το Πάσχα θα καταβληθούν ενισχύσεις για το 2012 που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα οι:

∙ ενιαία ενίσχυση

∙ στρεμματική ενίσχυση βάμβακος (περίπου 9 εκ. ευρώ)

∙ πρόσθετη ενίσχυση σύμφωνα με το άρ. 68 Καν.(ΕΚ) 73/2009 Μέτρο 5 για αντιστάθμιση ειδικών μειονεκτημάτων που θίγουν γεωργούς ορεινών και μειονεκτικών περιοχών στον τομέα Αιγοπρόβειου κρέατος (26,4 εκ. ευρώ)

∙ πρόσθετη ενίσχυση σύμφωνα με το άρ.68 Καν.(ΕΚ) 73/2009 Μέτρο 4 για αντιστάθμιση ειδικών μειονεκτημάτων που θίγουν γεωργούς ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του βοείου και μοσχαρίσιου κρέατος για τις θηλάζουσες αγελάδες (11εκ. ευρώ)

∙ πρόσθετη ενίσχυση σύμφωνα με το άρ.68 Καν.(ΕΚ) 73/2009 Μέτρο 3 για αντιστάθμιση ειδικών μειονεκτημάτων που θίγουν γεωργούς ορεινών και μειονεκτικών περιοχών στους τομείς του βόειου και μοσχαρίσιου κρέατος για τις μοσχίδες αναπαραγωγής (2,6 εκ. ευρώ)

∙ πρόσθετη ενίσχυση σύμφωνα με το άρ.68 Καν.(ΕΚ) 73/2009 Μέτρο 2 για βελτίωση της ποιότητας σκληρού σίτου (28 εκ. ευρώ)

∙ ελαιώνες ΜΝΑ στο πλαίσιο στήριξης των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους (10 εκ. ευρώ)

∙ κριθάρι Λήμνου στο πλαίσιο στήριξης των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους (500.000 ευρώ)

∙ εκκρεμότητες πληρωμών έτους αιτήσεων 2008

∙ εκκρεμότητες πληρωμών έτους αιτήσεων 2009

∙ εκκρεμότητες πληρωμής ήσσονος σημασίας ενίσχυση στους πτηνοτρόφους (de minimis)....
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: