18.4.13

ΗΠΑ: «Εντοπισμός υπόπτου» για τις επιθέσεις στη Βοστόνη...

Σε εντοπισμό υπόπτου για συμμετοχή στη διπλή επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστόνης έχουν προχωρήσει οι αμερικανικές αρχές, μέσω υλικού βίντεο από χρόνο προγενέστερο της επίθεσης.

Ωστόσο, το ...
γραφείο του εισαγγελέα της Βοστόνης διέψευσε πληροφορίες τις οποίες είχε μεταδώσει νωρίτερα το δίκτυο CNN περί σύλληψης υπόπτου.

Υπουργείο Δικαιοσύνης και FBI επιβεβαίωσαν ότι δεν υφίσταται σύλληψη, «παρά τα περί του αντιθέτου μεταδιδόμενα».

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, ο εντοπισμός του υπόπτου έγινε με βάση υλικό από δύο ξεχωριστά βίντεο τα οποία εξετάστηκαν από πλευράς των αστυνομικών αρχών.

Στο υλικό, εμφανίζεται άνδρας να αποθέτει τσάντα σε σημείο της διαδρομής όπου σημειώθηκε η μία εκ των δύο εκρήξεων και στη συνέχεια να αποχωρεί.

Τις πληροφορίες μετέδωσαν αρχικά το CNN και η ιστοσελίδα της εφημερίδας της Βοστόνης Boston Globe, επικαλούμενες ανώνυμες πηγές.

Το FBI ανέβαλε την προγραμματισμένη για τις 24:00 ώρα Ελλάδος συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρούσαν αξιωματούχοι για να ενημερώσουν σχετικά με την έρευνα. Ακόμη δεν έχει καταστεί σαφές αν η συνέντευξη θα δοθεί αργότερα ή καθόλου, διευκρίνισε η εκπρόσωπος του FBI Κάθριν Γκιλότα.

Όπως εξήγησε, ο λόγος για τον οποίο αναβλήθηκε η συνέντευξη ήταν η εκκένωση νωρίτερα χθες του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Βοστόνης.

Η πληροφορία περί σύλληψης πάντως ήταν αρκετή ώστε να υπάρξει συγκέντρωση πολιτών, νωρίτερα, έξω από κτήριο των ομοσπονδιακών δικαστηρίων στη Βοστόνη.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρία την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι δυνάμεις ασφαλείας διέταξαν την εκκένωση του κτηρίου και ζήτησαν από το πλήθος να οπισθοχωρήσει...
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: