2.4.13

Ο γάμος του Καραγκιόζη...



Γιώργος Ανανδρανιστάκης

Πολλά μπορείς να καταλογίσεις στη Δεξιά, συντηρητισμό, ξενοφοβία, ταξική μονομέρεια, παλαιοκομματισμό, εθνικισμό, αμορφωσιά και άλλα που...

για να τα περιγράψεις χρειάζεσαι ιδεογράμματα, αλλά όλα κι όλα, την Αγία Ελληνική Οικογένεια την προστάτευε με νύχια και με δόντια, ιδίως τις νύχτες με πανσέληνο. Όλα αυτά μέχρι χθες, μέχρι την αποφράδα ημέρα που η Δεξιά κατάφερε στο θεσμό της οικογένειας πλήγμα ύπουλο και μοιραίο. Ναι, συνέβη το αδιανόητο και μάλιστα από τη Ν.Δ. του Αντώνη του Σαμαρά, την κατά Άδωνη Γεωργιάδη δεξιότερη κυβέρνηση των τελευταίων 40 ετών. Παρεμπιπτόντως, πριν από 40 χρόνια είχαμε κυβέρνηση Ιωαννίδη, αλλά δεν βαριέσαι, ας τα βρούνε οι χουνταίοι μεταξύ τους.

Μοιάζει σαν ψέμα κι όμως, την 1η Απριλίου η κυβέρνησή μας κατάργησε το επίδομα γάμου στον ιδιωτικό τομέα. Τη συγκολλητική ουσία της οικογένειας, τον βαθύτερο λόγο που έφερνε τους ανθρώπους στα σκαλιά της εκκλησιών. Κι ας λένε οι παπάδες ότι ο γάμος είναι ένωσις ενώπιον του Κυρίου κι ας λένε οι ψυχαναλυτές κάτι βρομιές για τον Οιδίποδα και την Ηλέκτρα κι ας λέει η μάνα μου «παντρέψου επιτέλους, βρε γομάρι, γιατί θα κουφαθείς». Μωρέ χωρίς το 10% δεν θα παντρευόντουσαν ούτε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον.

Χωρίς τη συγκολλητική τους ουσία, οι γάμοι θα σκορπάνε στους πέντε ανέμους, οι σύζυγοι θα παίρνουν τα καλντερίμια αναζητώντας ηδονές ανομολόγητες και τα παιδιά, εγκαταλελειμμένα και αδέσποτα, θα πέφτουνε στην Φατμαγκιούλ, θα πέφτουνε στον Νταλάρα, θα πέφτουνε στα ναρκωτικά και στην πιο ακραία περίπτωση, θα πέφτουνε στον ΣΥΡΙΖΑ. Το έχει πει και ο Τολστόι: «Η απόσταση από την κατάργηση του επιδόματος γάμου μέχρι τον Κομμουνισμό είναι λεπτή όσο η τρίχα του αλόγου που φάγαμε προχθές στου Μπούκουρα».

Προς στιγμήν σκέφτηκα ότι η κατάργηση του επιδόματος γάμου ήταν δάκτυλος του Δούρειου Ίππου που έχει φυτέψει η Αριστερά στα σπλάχνα του συστήματος, δηλαδή της ΔΗΜ.ΑΡ. Μετά όμως θυμήθηκα ότι ο Κουβέλης δεν είχε ψηφίσει τα εργασιακά, οπότε τζίφος. Εκτός κι αν οι δημαρίτες είναι τόσο μακιαβελικοί, που δεν ψήφισαν το μέτρο για να μην καρφωθούνε, εξ ου και χθες, την πρώτη μέρα της εφαρμογής του, ήταν πιο σιωπηλοί και από την Μάρλην Μάτλιν στα Παιδιά ενός Κατώτερου Θεού. «Να 'ναι καλά ο κυρ Φώτης που δεν ψήφισε τα εργασιακά, γιατί αλλιώς θα μας κόβανε 10%, Μαρία μου. Μα μας το κόψανε, Γιάννη μου, το 10%. Μας το κόψανε, Μαρία μου, αλλά στον πραγματικό κόσμο, στον κόσμο του Μάτριξ που ζει ο Κουβέλης το παίρνουμε ακόμη το επίδομα».

Βοήθα μόνο, θεέ μου, να μη γίνει αιτία το επίδομα για να ματαιωθεί ο γάμος του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜ.ΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: