21.4.13

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η Αθηνά πούλησε τον Σκορπιό»...



Σοκαρισμένη από την απόφαση της Αθηνάς να πουλήσει το Σκορπιό δηλώνει η νονά της Αθηνάς Ωνάση, Μαρίνα Δοδέρο από το Μπουένος Αϊρες, η οποία έλυσε τη σιωπή της 25 χρόνια μετά το ... θάνατο της στενής της φίλης και μητέρα της Αθηνάς, Χριστίνας Ωνάση και ξέσπασε όταν έμαθε πως ο Σκορπιός αλλάζει χέρια.

Μιλώντας στο Εθνος της Κυριακής η Μαρίνα Δοδέρο είπε «δεν θα μπορούσα ποτέ να πιστέψω ότι η Αθηνά θα έφτανε στο σημείο να δώσει το νησί που πάνω του βρίσκονται οι τάφοι της μητέρας, του παππού και του θείου της. Τα χρήματα δεν τα δημιούργησε μόνη της η Αθηνά για να κόψει μεμιάς τον ομφάλιο λώρο. Αν ζούσε η Χριστίνα δεν θα επέτρεπε ποτέ κάτι τέτοιο».

Η νονά της Αθηνάς Ωνάση όταν άκουσε πως το νησί πουλήθηκε είπε μέσα της «Δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Δεν θα μπορούσα να πιστέψω ότι η Αθηνά θα έκανε κάτι τέτοιο. Τα 30 στρέμματα γης που περιβάλλουν τους τάφους, βάσει της διαθήκης του Αριστοτέλη Ωνάση δεν πωλούνται».

Τονίζει μάλιστα πως το κόστος για τη συντήρηση των τάφων δεν είναι μεγάλο και λέει «ο Αλέξανδρος έχει ταριχευτεί και τον βλέπεις όπως ακριβώς ήταν», ενώ εκφράζει το παράπονό της για το γεγονός πως δεν άφησαν την ίδια να ταριχεύσει και τη Χριστίνα.

Η κυρία Δοδέρο τονίζει τέλος ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την απόφαση αυτή της Αθηνάς και εκφράζει την ελπίδα ότι αποφάσισε να πουλήσει το νησί για να πάρει τα χρήματα και να βοηθήσει την Ελλάδα. «Αυτό θα το δεχόμουν. Μόνο με αυτή τη σκέψη ησυχάζω και το περιμένω να είναι έτσι» καταλήγει η κ. Δοδέρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: