22.4.13

Καρφιά Κουτσούμπα με Μπρεχτ και επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ στην «πρεμιέρα» του ...



crimenet.gr 
Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο νέος γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία σε εκδήλωση της ... Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, στο Πάρκο Ελευθερίας με θέμα «46 χρόνια από τη δικτατορία της 21ης Απριλίου.

«Εξαπατά τον λαό ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, όταν τον καλεί να στηρίξει μια κυβέρνηση «εντός τειχών» της ΕΕ και του καπιταλιστικού μονόδρομου που δήθεν, αν διαπραγματευτεί πιο δυναμικά, θα τον ανακουφίσει από τα σημερινά βάσανα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Αυτοί οι ψευτολεονταρισμοί δοκιμάστηκαν και στην Κύπρο και το αποτέλεσμα ήταν οδυνηρό για το λαό» πρόσθεσε και τόνισε στη συνέχεια ότι «αυτή η στρατηγική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α τον οδηγεί να αναζητά συμμαχίες στη λαϊκή δεξιά, στο κόμμα του Καμένου και να εκθειάζει το μοντέλο διαχείρισης Ομπάμα και τα σχέδια Μάρσαλ».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ συνέδεσε την επιχείρηση αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος με τις «εξελίξεις στην ευρωζώνη, το διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα και την ένταση της κρίσης και των αντιθέσεων» και έκανε λόγο για «δίπολο ΝΔ-ΣΥ.ΡΙΖ.Α που τους βολεύει» ενώ πρόσθεσε ότι «παράλληλα βέβαια έχουν και τις εναλλακτικές τους λύσεις, από τη Χρυσή Αυγή έως τις κυβερνήσεις συνεργασίας με άλλες φτερούγες. Στις φτερούγες θα ενταχθούν -τους αρέσει δεν τους αρέσει σήμερα- όλοι τους, από τους ΑΝ. ΕΛ, μέχρι διάφορα άλλα κόμματα που εμφανίζονται. Κάτι θα ξέρει περί όλων αυτών και ο Σόρος...».

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε «παγίδα» τις προτάσεις «τμημάτων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και άλλων κομμάτων του οπορτουνισμού, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή η κίνηση Αλαβάνου που μιλούν για έξοδο από την Ευρωζώνη, και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα καθώς κλείνουν το μάτι σε μερίδα του κεφαλαίου που προετοιμάζεται ή καλοβλέπει μια ενδεχόμενη αποχώρηση από το ευρώ, αφού η πρόταση αυτή δεν θίγει την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, την ανάπτυξη με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος. Δεν αγγίζει δηλαδή τις αιτίες των λαϊκών προβλημάτων».

«Δεν το ομολογούν ανοιχτά, αλλά είναι πρόταση συμμετοχής σε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης» πρόσθεσε.

Επίθεση στην Χρυσή Αυγή

Επικαλέστηκε τον Μπέρτολτ Μπρεχτ, τις ιστορίες του κύριου Κόινερ – «Μα γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να εξολοθρεύουμε την βλακεία: Γιατί κάνει βλάκες αυτούς που τη συναντούν», είπε αναφερόμενος στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής.

«Απομονώνουμε τους φυσικούς και πολιτικούς απογόνους της χούντας, τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, της οποίας η λατρεία για τη δικτατορία και το ναζισμό, επιβεβαιώνει ότι είναι ακραία φωνή του κεφαλαίου, ακραία φωνή του συστήματος και της πλουτοκρατίας, όπως άλλωστε ήταν και οι πολιτικοί της πρόγονοι της χούντας, αλλά και οι παλιότεροι ταγματασφαλίτες, οι συνεργάτες των Γερμανών και στη συνέχεια των Εγγλέζων και των Αμερικάνων» είπε ο κ. Κουτσούμπας. Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ συμπλήρωσε: «Φοβάται λέει ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής ότι δεν θα τον αφήσουν να κατέβει στις εκλογές. Ποιος θα τους εμποδίσει; Αυτοί που τους θρέφουν; Που τους ανοίγουν το δρόμο για να ξερνούν το φασιστικό μίσος τους ενάντια στο λαό και τη νεολαία που αγωνίζεται;»

Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι «αν πάρουν κάποια μέτρα για τη Χρυσή Αυγή θα το κάνουν μόνο ως άλλοθι για να επιτεθούν στο ΚΚΕ».

Αναφερόμενος στην μακρόχρονη περίοδο κοινοβουλευτικής δημοκρατίας από το 1974 ως σήμερα, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «δεν μπορεί να κρύβει το χαρακτήρα και το περιεχόμενο της σημερινής εξουσίας, που είναι η δικτατορία των μονοπωλίων». «Σήμερα οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, έτσι όπως την γνωρίσαμε μεταπολιτευτικά έχει τελειώσει» είπε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας ότι « η αστική τάξη όλο και περισσότερο φαίνεται να μη συμβιβάζεται ακόμα και με την αστική δημοκρατία που η ίδια καθιέρωσε. Οι εξελίξεις στη χώρα μας προμηνύουν ότι η πλήρης στροφή στην αντίδραση μπορεί να αποκρυσταλλωθεί και σε νέα συνταγματική αναθεώρηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: