17.4.13

Πορεία της ΑΔΕΔΥ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (BINTEO)...

Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία της ΑΔΕΔΥ προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στην πορεία συμμετέχουν περίπου 1.000 άτομα. Κλειστή είναι αυτή την ώρα η... Βασιλίσσης Σοφίας.

Θυμίζουμε ότι στις 12 και μισή η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος το οποίο οργάνωσε ως αντίδραση στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις αποχωρήσεις από το Δημόσιο.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στο συλλαλητήριο κυρήχθηκε στάση εργασίας στην Αττική από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Η στάση εργασίας ισχύει και για τους εργαζόμενους στις Δημόσιες Υπηρεσίες στην Περιφέρεια, εφόσον με απόφαση των κατά τόπους Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., διοργανωθούν αντίστοιχα Συλλαλητήρια.

Την ίδια ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν νωρίτερα έξω από το υπουργείο Υγείας γιατροί και νοσηλευτές ζητώντας ανατροπή των «μνημονιακών πολιτικών», που οδηγούν σε συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων, τμημάτων, μονάδων, διαθεσιμότητα και απολύσεις. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Κλαυθμώνος όπου συναντήθηκαν με μέλη της ΑΔΕΔΥ για να πραγματοποιήσουν κοινή πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης ανοίγουν το δρόμο για τη δημιουργία «βιομηχανίας απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων» τα επόμενα χρόνια, καταργώντας πρακτικά και οριστικά τη μονιμότητα, κατά παράβαση της ουσίας των διατάξεων του Συντάγματος.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: