17.4.13

Δεν τα βρήκαν τράπεζες - ΟΤΟΕ...

Με απεργιακές κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και θα κλιμακωθούν ανάλογα με τις εξελίξεις, προειδοποιεί η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ) μετά τη σημερινή άκαρπη συνάντησή της με...
εκπροσώπους των τραπεζών.

Η εκτελεστική γραμματεία της ΟΤΟΕ απέρριψε τις σημερινές προτάσεις των εργοδοτών, οι οποίες, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, βρίσκονται ακόμα σε μεγάλη απόσταση από το πλαίσιο των βασικών θέσεων της.

Η Ομοσπονδία ζητεί από τις τράπεζες, μέχρι την Τρίτη 22 Απριλίου, να επανέλθουν με νέα συνολική πρόταση που θα κινείται στο πλαίσιο των θέσεων της ΟΤΟΕ.

Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, οι εκπρόσωποι των τραπεζών στη σημερινή συνάντηση διατύπωσαν τις ακόλουθες θέσεις:

-Μειώσεις 7% στα κλιμάκια του Ενιαίου Μισθολογίου
-Κατάργηση του επιδόματος ισολογισμού
-Απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας όλων των κεντρικών υπηρεσιών από τις 8.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ.
-Δέχτηκαν κάποιες ρυθμίσεις στα στεγαστικά δάνεια των εργαζομένων.
-Αρνήθηκαν να δεσμευτούν στο κεντρικό θέμα που έχει θέσει η ΟΤΟΕ για την προστασία της απασχόλησης με ρήτρα μη απολύσεων.

Από την πλευρά της η ΟΤΟΕ ζητεί τη σαφή και ξεκάθαρη προστασία της εργασίας με ρήτρα μη απολύσεων στις τράπεζες, την προστασία του θεσμού του Ενιαίου Μισθολογίου και της αγοραστικής δύναμης του εισοδήματος με στόχο την αντιμετώπιση των βασικών αναγκών και την προστασία των θεσμικών κατακτήσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων...
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: