6.4.13

Ασαντ: "Η πτώση μου θα προκαλέσει «ένα φαινόμενο ντόμινο» στη Μέση Ανατολή"...


Όλος ο κόσμος γνωρίζει πως αν διασπαστεί η Συρία και αν αναλάβουν τον έλεγχο της χώρας οι δυνάμεις των τρομοκρατών, αυτό θα επεκταθεί άμεσα και στις γειτονικές χώρες", επισήμανε ο Ασαντ στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Ulusal και στην εφημερίδα Aydinlik, αποσπάσματα της...
οποίας δημοσιεύθηκαν στην σελίδα του σύρου προέδρου στο Facebook.

"Έπειτα θα προκληθεί το φαινόμενο ντόμινο ακόμα και σε χώρες μακριά από τη Μέση Ανατολή που θα σημαίνει αστάθεια για πολλά χρόνια, ίσως και δεκαετίες", πρόσθεσε ο σύρος πρόεδρος. Ο Ασαντ κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι είπε ψέματα σχετικά με τον πόλεμο στη Συρία, ο οποίος μέσα σε δύο χρόνια έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 70.000 ανθρώπους.

"Η φωτιά στην Συρία θα φτάσει στην Τουρκία. Δυστυχώς (ο Ερντογάν) δεν βλέπει αυτήν την πραγματικότητα", υπογράμμισε ο Ασαντ. "Ο Ερντογάν συνεργάζεται με το Ισραήλ για την καταστροφή της Συρίας...όμως το συριακό κράτος δεν έπεσε και οι Σύροι αντιστάθηκαν", συμπλήρωσε.

"Η τουρκική κυβέρνηση συμμετέχει άμεσα στο θάνατο του συριακού λαού. Ο Ερντογάν προσπαθεί να αναπαράγει το μαύρο παρελθόν ανάμεσα στους Άραβες και τους Τούρκους", είπε ακόμα ο Ασαντ, αναφερόμενος στην εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας

"Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε ανόητους και ανώριμους ηγέτες να καταστρέψουν αυτήν την σχέση" ανάμεσα σε Τούρκους και Αραβες, είπε.

Επίσης, ο Ασαντ τόνισε πως ο Αραβικός Σύνδεσμος δεν έχει καμιά νομιμότητα, αναφερόμενος στην απόφαση του οργανισμού να παραχωρήσει την έδρα της Συρίας στην αντιπολίτευση.

Ο Σύρος πρόεδρος επέμεινε στο ότι ο διάλογος με την αντιπολίτευση πρέπει να γίνει χωρίς ξένη επέμβαση, λέγοντας πως "η χώρα ανήκει στους Σύρους και αυτοί πρέπει να συζητήσουν το τι θέλουν".

Ο Μπασάρ Αλ Ασαντ καταφέρθηκε και εναντίον των Αδελφών Μουσουλμάνων της Συρίας, σημαντική συνιστώσα της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας: "από την εμπειρία μας των 30 χρόνων, γνωρίζουμε πως πρόκειται για οπορτουνιστές που χρησιμοποιούν την θρησκεία για δικό τους όφελος".

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι είχαν εξεγερθεί κατά του Χαφέζ Αλ Ασαντ, πατέρα του Μπασάρ της δεκαετία του '80. Η βίαιη καταστολή της εξέγερσης αυτής προκάλεσε το θάνατο δεκάδων ανθρώπων στην Χάμα...
 briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: