10.4.13

«Φιλί ζωής» μέχρι τον Σεπτέμβριο για τις Κ.Α. ...

Λευκωσία: Τη συνέχιση της λειτουργίας των Κυπριακών Αερογραμμών μέχρι την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής περιόδου και με στόχο την παράλληλη εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο. Όπως δήλωσε μετά τη...
συνεδρίαση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης πρέπει να επιδιωχθεί η εταιρεία να κρατηθεί στη ζωή έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η καλοκαιρινή περίοδος με στόχο να βρεθεί το συντομότερο αγοραστής-στρατηγικός επενδυτής.


Για το θέμα άμεσης ρευστότητας της εταιρείας είπε ότι ενδεχομένως να συμβάλουν ιδιωτικά κεφάλαια.

Ο κ. Στυλιανίδης ξεκαθάρισε ωστόσο πως για να γίνει αυτό κατορθωτό θα πρέπει να υπάρχει η βασική προϋπόθεση, ότι τα άμεσα και αναγκαία μέτρα που πρέπει να παρθούν για την αναδιάρθρωση και εξυγίανση της εταιρείας θα γίνουν αποδεκτά από όλους τους εμπλεκόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην εταιρεία θα παραμείνουν λιγότεροι από τους μισούς εργαζομένους και θα διατηρηθούν 6 αεροσκάφη συν 1 εφεδρικό.

Επίσης έγινε γνωστό ότι ο στρατηγικός επενδυτής από το Λίβανο επισπεύδει την άφιξή του και θα βρίσκεται στην Κύπρο στις 16 Απριλίου αντί σε 15 ημέρες όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Ενημερώθηκε το ΔΣ των ΚΑ

Ενημέρωσης από τους Υπουργούς Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου και Συγκοινωνιών, Τάσο Μητσόπουλο, για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που αφορά τις Κυπριακές Αερογραμμές έτυχε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας στο Υπουργείο Εργασίας.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών Σταύρος Σταύρου δήλωσε ότι τους ενημέρωσαν για όλες τις πτυχές της απόφασης.

«Θα ενημερώσουμε με τη σειρά μας και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και τις συντεχνίες και θα δούμε πώς θα πάμε παρακάτω με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου,» δήλωσε.

Δεν θέλησε να πει περισσότερα πριν την ενημέρωση των συντεχνιών...
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: