27.4.13

Στο Κυρηνάλιο με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης επιστρέφει ο Λέτα...



Το απόγευμα επιστρέφει ο Ενρίκο Λέτα στο Κυρηνάλιο για την καθοριστική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός «σβήνει και γράφει» τη την λίστα των... υπουργών, προσπαθώντας να ισορροπήσει μεταξύ κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς.

Το πρωί συναντήθηκε τόσο με τον Πιερλουίτζι Μπερσάνι, τον παραιτηθέντα γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος, όσο και με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από τα στρατηγεία των κομμάτων, υπήρξαν αντιρρήσεις στην πιθανή υπουργοποίηση του Μάσσιμο Ντ' Αλέμα, όσο και του Ρενάτο Μπρουνέτα, εκπροσώπου της κεντροδεξιάς στην Βουλή.

Σε ό,τι αφορά τα πιθανά ονόματα που μπορεί να συμπεριληφθούν στην κυβερνητική, οι αναλυτές αναφέρουν εκείνα της Μάρα Καρφάνια για το υπουργείο Ισότητας, του Τζουλιάνο Αμάτο για το υπουργείο Οικονομικών (θεωρείται, όμως, φαβορί, και ο γενικός διευθυντής της Τράπεζας της Ιταλίας, Φαμπρίτσιο Σακκομάννι) και του γραμματέα του μπερλουσκονικού Λαού της Ελευθερίας, Ανζτελίνο Αλφάνο, που μπορεί να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.

Εφόσον ο Λέτα καταφέρει να παρουσιάσει στον Πρόεδρο τον κατάλογο των υπουργών του, ακόμα και το απόγευμα της Κυριακής μπορεί να γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: