6.4.13

Εθελοντική δενδροφύτευση από τον Δήμο της Αθήνας...


Εθελοντική δενδροφύτευση σε λόφους, άλση και δεντροστοιχίες οργανώνει ο Δήμος Αθηναίων από την Δευτέρα 8 Απριλίου έως και την Κυριακή 14 Απριλίου στις επτά Δημοτικές Κοινότητές του, τα πρώην διαμερίσματα.

Με εναρκτήριο σταθμό την ...
Ακαδημία Πλάτωνος, ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, θα κηρύξει την έναρξη της νέας περιβαλλοντικής εκστρατείας την Δευτέρα 8 Απριλίου, οπότε καλεί όλους τους αθηναίους πολίτες κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν ενεργά και να αποδείξουν έμπρακτα την αγάπη τους για το περιβάλλον.

Επιδίωξη του δήμου μέσα από τις δράσεις αυτές είναι να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους σχετικά με τα περιβαλλοντικά θέματα. «Μέσα από τις δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης ενημερώνουμε, ευαισθητοποιούμε και εκπαιδεύουμε τους αυριανούς πολίτες για το περιβάλλον. Η προστασία του αστικού πρασίνου είναι υπόθεση όλων μας» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Άγγελος Αντωνόπουλος.

Βέβαια δεν αρκεί μόνο η συμμετεχή στην συγκεκριμένη εθελοντική δράση, αλλά και η «υιοθέτηση» στη συνέχεια των δέντρων από τους εθελοντές του δήμου, ώστε να τα περιποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οπότε οι ανάγκες για πότισμα είναι αυξημένες και τα φυτά χρήζουν μεγαλύτερης περιποίησης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το που και το πότε θα γίνονται οι δεντροφυτεύσεις δίνονται στο αναλυτικό πρόγραμμα του δήμου και στην ιστοσελίδα του. Δηλώσεις συμμετοχής στην εκστρατεία δεντροφύτευσης συγκεντρώνει ο δήμος στα τηλέφωνα 210 32 39 203 και 210 74 70 458....
http://www.tokarfi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: