16.4.13

Συναγερμός τώρα και για τον Μαραθώνιο του Λονδίνου...



Oι Βρετανοί επανεξετάζουν τα σχέδια ασφαλείας για το Μαραθώνιο του Λονδίνου, που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή, μετά τις εκρήξεις βομβών στο Μαραθώνιο της Βοστώνης.

«Χιλιάδες άνθρωποι αγωνίζονται στο Μαραθώνιο του Λονδίνου κάθε χρόνο. Ωστόσο το... Λονδίνο θεωρείται ταυτόχρονα κορυφαίος στόχος για τους διεθνείς τρομοκράτες».

Εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου επιβεβαίωσε, με τα παραπάνω λόγια, τη Δευτέρα ότι η αστυνομία επεξεργάζεται με αξιωματούχους των Μυστικών Υπηρεσιών τα σχέδια ασφαλείας για την εκδήλωση της Κυριακής. «Εαν και ακόμα δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη στη Βοστώνη».

Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης του αγώνα του Λονδίνου, Νικ Μπιτέλ, εξέφρασε τον αποτροπιασμό και τη θλίψη του για την κατάσταση στη Βοστώνη, λέγοντας ότι «είναι μια πολύ θλιβερή ημέρα για τον αθλητισμό και για τους φίλους που τρέχουν στον Μαραθώνιο».

Ο Μαραθώνιος του Λονδίνου αποτελεί έναν από τούς πιο διάσημους αγώνες στον κόσμο.

Στον φετινό αγώνα έχουν θέσει συμμετοχή πάνω από 36.000 δρομείς, και οι διοργανωτές λένε ότι «ετοιμαζόταν ο καλύτερος Μαραθώνιος των τελευταίων ετών».
Στο πλαίσιο του Μαραθωνίου του Λονδίνου, οι δρομείς τρέχουν 26,2 μίλια σε μια διαδρομή γύρω από τον ποταμό Τάμεση. Ο αγώνας ξεκίνησε το 1981, ενώ πάνω από 830.000 άνθρωποι έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τη διαδρομή μέχρι σήμερα.

TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: