8.4.13

Παρέμβαση ΔΣΑ ζητούν οι εισαγγελείς ...


...για την επίθεση εναντίον τους από τον συνήγορο του Κουρή...
crimenet.gr

Την παρέμβαση του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών εναντίον του δικηγόρου Μιχάλη Δημητρακόπουλου που εκπροσωπεί τον Γιώργο και τον Ανδρέα Κουρή ζητά η Ένωση Εισαγγελέων.

Σε επιστολή προς τον... πρόεδρο του Συλλόγου, Ι. Αδαμόπουλο, αναφέρεται στα όσα είπε απαξιώνοντας την Ένωση Εισαγγελέων, ο Μ. Δημητρακόπουλος στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο «ΚΟΝΤRΑ».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων, Ρούσσος Παπαδάκης που υπογράφει την επιστολή, κάνει λόγο για παράβαση της δεοντολογίας του έργου του δικηγόρου, των υποχρεώσεων και της ευπρέπειάς του.

Παράλληλα αναφέρεται ότι η Ένωση Εισαγγελέων δεν προτίθεται να αφήνει αναπάντητες, άδικες και εσκεμμένες επιθέσεις κατά δικαστικών λειτουργών.

Αναλυτικά η επιστολή της Ένωσης Εισαγγελέων:

«Από πλευράς της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος ευρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας εκφράσω τη δυσφορία μου για τις δηλώσεις του μέλους σας δικηγόρου Αθηνών κ. Μ. Δημητρακόπουλου, στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» του τηλεοπτικού καναλιού «KONTRA» της 7-4-2013, κατά την οποία, με αφορμή προβλήματα της απονομής ποινικής Δικαιοσύνης και επιβολής προσωρινής κράτησης κ.λπ., αναφερόμενος –εκτός άλλων- στη με αριθμ. πρωτ. 42/6-4-2013 «Ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου» που η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εξέδωσε σε συνέχεια συναφών δηλώσεων του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναφέρθηκε (λαμβάνοντας την αφορμή από ποινική υπόθεση που χειρίζεται ως συνήγορος υπεράσπισης και η οποία εκκρεμεί προς κρίση ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών) με τρόπο απαξιωτικό στην Ένωσή μας, στις δραστηριότητές της και στον τρόπο άσκησης εκ μέρους της κριτικής στα θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη.

Μόλις απαιτείται να υπενθυμίσουμε ότι η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος συστάθηκε την 18-2-1985, σύμφωνα με το άρθρο 89 § 5 του Συντάγματος και έχει 565 ενεργά μέλη, ήτοι το σύνολο των Εισαγγελέων όλων των βαθμίδων, τους οποίους εκπροσωπεί εκείνη αυθεντικά. Στο πλαίσιο της αποστολής της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος έχει διαχρονικά δημοσίως τοποθετηθεί σε ζητήματα που αφορούν στην απονομή της Δικαιοσύνης στη χώρα, ούσα και η ίδια πάντοτε δεκτική στην καλοπροαίρετη κριτική και στην επισήμανση πλημμελειών ή αστοχιών, στην αντιμετώπιση των οποίων έχει κάθε διάθεση να συμβάλει, μέσω του γόνιμου και δημιουργικού διαλόγου.

Εν τούτοις, εκφράσεις απαξιωτικές για τον αριθμό των μελών της Ένωσής μας, το χαρακτήρα της ως του Σωματείου που κατ' εξοχήν εκπροσωπεί ή μη τον Εισαγγελικό Κλάδο, τη σκοπιμότητα άρθρωσης εκ μέρους της δημοσίου λόγου και τον τρόπο με τον οποίο ασκούν το δικαιοδοτικό τους έργο τα μέλη μας, εκ μέρους του ως άνω δικηγόρου μέλους του ΔΣΑ, κύριε Πρόεδρε, έχουμε την αίσθηση ότι τοποθετούνται πέραν της δεοντολογίας του έργου του δικηγόρου, των υποχρεώσεών του από τα άρθρα 49 επ. ΝΔ 3026/1954, καθώς και των ελάχιστων συναφών κανόνων ευπρέπειας, για την τήρηση των οποίων είστε αρμόδιος. Έχω τη βεβαιότητα ότι θα ενεργήσετε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας αυτών, ώστε τέτοια φαινόμενα να μην επαναληφθούν.

Τέλος, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω για την πρόθεση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, να μην αφήνει αναπάντητες άδικες και εσκεμμένες επιθέσεις κατά δικαστικών λειτουργών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: