3.4.13

Κύπρος: Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί...



Πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, η τελετή διαβεβαίωσης των νέων υπουργών Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου.
Μετα τη... διαβεβαίωση των δύο υπουργών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «επιτελούς μπορεί να προσφωνεί και μια κυρία στο υπουργικό συμβούλιο», σημειώνοντας ότι «δεν είναι μόνο το μνημόνιο που έχουμε σημαντικά βελτιώσει, είναι και τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου». «Ακούμε και προσαρμοζόμαστε», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στον νέο υπουργό Οικονομικών, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού του ευχήθηκε ό,τι καλύτερο, είπε ότι ο κ. Γεωργιάδης αναλαμβάνει «ύστερα από την ευαίσθητη και πολιτικά ορθότατη απόφαση» του προκατόχου του, «μιας καταξιωμένης προσωπικότητας της κυπριακής πολιτικής ζωής και όχι μόνο», ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών θα επιτελέσει το καθήκον του στο ακέραιο και κατά τον καλύτερο τρόπο και θα αποδειχθεί αντάξιος του προκατόχου του.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη συνέχεια στη στενή συνεργασία που είχε με τον κ. Γεωργιάδη στο παρελθόν και ότι γνωρίζει «τις γνώσεις, τις δυνατότητες και τις ικανότητές του».

«Λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που ο τόπος περνά», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «δεν έχω αμφιβολία ότι μαζί και με τους υπόλοιπους υπουργούς θα ακολουθήσουμε μια πορεία με βάση το πρόγραμμα που είχαμε εξαγγείλει».

«Μπορεί να ανεστάλη, προς στιγμή, η κατά γράμμα υλοποίησης του - ευτυχώς για πολύ περιορισμένο χρόνο - αλλά χωρίς αμφιβολία οι δύσκολες μέρες που έχουμε μπροστά μας απαιτούν πρώτον συλλογικότητα και δεύτερον συνέπεια και στη δημοσιονομική πειθαρχία και σε όλα τα μέτρα εκείνα που θα συμβάλουν το συντομότερο δυνατό στην επανεκκίνηση της οικονομίας μας», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στη νέα υπουργό Εργασίας, είπε ότι «αν είναι κάτι που θεωρώ ότι αποτελεί την δική μας πολιτική πεποίθηση και νέα πορεία» είναι να μην φεισθεί του χρόνου της «προκειμένου να εξαντλεί το διάλογο με το συνδικαλιστικό κίνημα και τους διάφορους φορείς που αποτελούν τους παράγοντες δημιουργίας, έτσι ώστε οι οποιεσδήποτε αποφάσεις να είναι και αποτέλεσμα κοινωνικού διαλόγου, μεταξύ των κοινωνικών εταίρων».

Ανέφερε ότι η κ. Αιμιλιανίδου αναλαμβάνει ένα υπουργείο το οποίο «χρειάζεται μεγάλη ευαισθησία γιατί», όπως είπε, «είναι ένα υπουργείο που έχει να κάνει με την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, την πολιτική που αφορά τις ευάλωτες ομάδες, την υλοποίηση των προνοιών του μνημονίου σε πολλούς όσους τομείς των εργασιακών σχέσεων».

Μιλώντας εκ μέρους και της υπουργού Εργασίας, ο νέος ΥΠΟΙΚ, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στα πρόσωπά τους, διαβεβαίωσε ότι θα αναλώσουν όλες τις δυνάμεις τους για το καλό του τόπου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα τα καταφέρουν να πετύχουν στο έργο τους κάτω από την ηγεσία και καθοδήγηση του Προέδρου Αναστασιάδη.

Οι ευθύνες είναι μεγάλες και οι προσδοκίες των συμπολιτών μας ακόμη μεγαλύτερες, κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: