23.4.13

Στον αδερφό του ρίχνει τις ευθύνες ο Τζοχάρ για το χτύπημα στη Βοστώνη...

Ο αδελφός του κατηύθυνε τις φονικές επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας, κατέθεσε στους αστυνομικούς ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκε τη Δευτέρα κατηγορία για συμμετοχή στη διπλή επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Υπογράμμισε μάλιστα πως...
καμιά διεθνής τρομοκρατική οργάνωση δεν πήρε μέρος σ' αυτές.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, μια ανώνυμη κυβερνητική πηγή υποστήριξε πως «οι προκαταρκτικές ανακρίσεις με τον Τσερνάεφ έδειξαν πως οι δύο αδελφοί μπορούν να θεωρηθούν τζιχαντιστές που ριζοσπαστικοποιήθηκαν μόνοι τους» έξω από οποιαδήποτε οργάνωση.

«Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, τραυματισμένος και κρατούμενος σε ένα νοσοκομείο της Βοστώνης, υποστήριξε πως ο αδελφός του, ο Ταμερλάν, 26 χρόνων, ο οποίος σκοτώθηκε την περασμένη Παρασκευή από την αστυνομία, ήθελε να σταματήσει τις επιθέσεις που δέχεται το ισλάμ», σύμφωνα με την πηγή αυτή την οποία επικαλείται το CNN.

Ο επιζήσας ύποπτος δήλωσε πάνως πως κανένα μέλος διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων δε συμμετείχε στις ενέργειες των δύο αδελφών.

Σύμφωνα με τους «New York Times», ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ παραδέχθηκε στους ανακριτές πως συμμετείχε στην τοποθέτηση των βομβών. Οι πληροφορίες αυτές δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πυηγή.

Ο Τζοχάρ Τσερνάεφ απειλείται πλέον με την ποινή του θανάτου αφού τη Δευτέρα, ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου, απαγγέλθηκαν σε βάρος του κατηγορίες για την επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό περισσοτέρων των 200.

Οι κατηγορίες οι οποίες απαγγέλθηκαν από ομοσπονδιακό δικαστήριο σε βάρος του 19χρονου Αμερικανού περιλαμβάνουν τη χρήση «όπλων μαζικής καταστροφής» η οποία τιμωρείται με τη θανατική ποινή, διευκρίνισε το υπουργείο Δικαιοσύνης...
crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: