9.4.13

Νέα εισβολή-«έλεγχος» χρυσαυγιτών, στο νοσοκομείο Καλαμάτας...


Νέα πρόκληση της Χρυσής Αυγής που προφανώς θεωρεί ότι νομιμοποιείται να ασκεί ελέγχους σε εργασιακούς χώρους, σαν άλλος επιθεωρητής εργασίας, βάζοντας στο στόχαστρο αλλοδαπούς. Μετά την ... εισβολή στο νοσοκομείο της Τρίπολης, σειρά είχε το βράδυ της Δευτέρας το νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου κλιμάκιο του συνδέσμου με επικεφαλής τον βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση έψαχνε να βρει αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες.
Σαν να μην έφτανε αυτό γύρω στις 10 το βράδυ, όπως μετέδωσε η εφημερίδα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας “Ελευθερία”, έφτασε εκεί τραυματισμένος ένας 22χρονος αθίγγανος συνοδεία άλλων και βλέποντας τους χρυσαυγίτες θεώρησαν ότι είναι εκεί γι’ αυτούς, καθώς αποδίδουν σε ρατσιστικά κίνητρα την επίθεση κατά του νεαρού.

Τότε οι αθίγγανοι κάλεσαν την αστυνομία ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που ζητούσαν να μάθουν για ποιο λόγο έχουν μπει στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής.

Ο βουλευτής της Χ.Α. σε επικοινωνία του με την τοπική εφημερίδα φέρεται να δήλωσε πως διεμήνυσε στους αθίγγανους πως “δεν τους θεωρεί ισότιμους πολίτες μέχρι να εξαλείψουν την παραβατικότητα” και πρόσθεσε ότι: “Δεν πιστεύω ότι θα εξαλειφθεί η παραβατικότητα, επειδή οι τσιγγάνοι την έχουν στο DNA τους”.

Όσον αφορά στη στάση της διοίκησης του νοσοκομείου Καλαμάτας, ο διοικητής Γεώργιος Μπέζος φέρεται να χαρακτήρισε “απαράδεκτο” το γεγονός των “ελέγχων” της Χρυσής Αυγής, μιλώντας στην ΕΡΑ Καλαμάτας.

Επίσης, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ στον ιστότοπό της, ο διοκητής του νοσοκομείου είπε πως ήδη για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το αρμόδιο Υπουργείο και σχολίασε πως: “σε καμία περίπτωση και με οποιοδήποτε κίνητρο κανείς δεν μπορεί να υποκαταστήσει τα θεσμοθετημένα όργανα μιας δημοκρατικής πολιτείας”.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: