9.4.13

Τι είπαν Βενιζελος - τρόικα...


Σήμα για άμεση προώθηση των αλλαγών στο Δημόσιο έστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τους επικεφαλής της τρόικας, ενώ αναφερόμενος στην ... υπό αναστολή συμφωνία για συγχώνευση Εθνικής Τράπεζας – Eurobank, εκτίμησε ότι το deal «δεν έχει τελειώσει».
Ο κ. Βενιζέλος ανάφερε ότι η τρόικα αντιμετωπίζει το ζήτημα των αλλαγών στο Δημόσιο από διαρθρωτική και όχι δημοσιονομική σκοπιά.

«Στο ζήτημα αυτό κρίνεται η αξιοπιστία μας. Δεν φοβόμαστε τις μεταρρυθμίσεις, δεν φοβόμαστε τις αλλαγές, τις χρειαζόμαστε. Ο Ελληνας πολίτης δεν αποδέχεται συντεχνιακού τύπου αντιστάσεις, όπως και η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θέλει να συντάσσεται με τους λίγους που αποτελούν πρόβλημα για το κράτος και την κοινωνία».

«Αναμφίβολα», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, «οι διαδικασίες πρέπει να κινηθούν. Και της πειθαρχικής και κάθε άλλης αξιολόγησης όταν υπάρχει προφανής αδυναμία εκτέλεσης καθηκόντων προς όφελος του συνόλου».

«Βασικός μας στόχος θα πρέπει να είναι να αποφύγουμε οποιαδήποτε σκέψη για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. Δεν τα αντέχει η κοινωνία, η οικονομία και η χώρα».

Ερωτηθείς για το εάν το θέμα των μετακινήσεων είναι «στα χέρια» του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε πως το ζήτημα δεν είναι καθόλου προσωπικό, αλλά ότι αφορά την κυβέρνηση, τη χώρα, την κοινωνία και πως όλα τα θέματα τα αντιμετωπίζει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε συνεννόηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» να πραγματοποιηθεί και απευθείας συνάντηση της ΔΗΜΑΡ με την τρόικα, καθώς «θα βοηθήσει πάρα πολύ στον εντοπισμό των θεμάτων όπως τα βλέπει η κάθε πλευρά, γιατί πρέπει να κάνουμε όσα απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία».

Αναφερόμενος στο θέμα της συγχώνευσης ETE – Eurobank, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η οριστική απόφαση θα ληφθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όταν θα ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοπίοηση των δύο τραπεζών.
«Το θέμα της συχγώνευσης δεν έχει τελειώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: