15.4.13

Στη γραμμή της Αλέκας Παπαρήγα ο νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ...

Τη γραμμή της Αλέκας Παπαρήγα, η οποία αποχώρησε από το τιμόνι του ΚΚΕ μετά από 22 χρόνια, θα ακολουθήσει ο νέος γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μερικοί, μάλιστα, βλέπουν να ανεβαίνουν ακόμη περισσότερο οι...
τόνοι κατά της Κουμουνδούρου, καθώς ο κ. Κουτσούμπας είναι γνωστός για τις σκληρές τοποθετήσεις του κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής και κυρίως οι «αποχωρήσεις» ορισμένων από τους πιο μετριοπαθείς, όπως ο πρώην ευρωβουλευτής Μπάμπης Αγγουράκης ή ο Σπύρος Χαλβατζής προσδίδει μεγαλύτερη ομοιομορφία στη σκληρή γραμμή του Περισσού που απορρίπτει οποιαδήποτε συνεργασία με άλλα κόμματα.

Η απερχόμενη γενική γραμματέας Αλέκα Παπαρήγα θα συνεχίσει να δίνει τις μάχες εντός Κοινοβουλίου με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, καθώς ο κ. Κουτσούμπας δεν είναι βουλευτής.

Την ίδια ώρα, η κυρία Παπαρήγα, η οποία συμμετέχει στη νεοεκλεγείσα Κεντρική Επιτροπή, θα παραμείνει, όπως όλα δείχνουν επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, εγκαινιάζοντας ένα σχήμα διαρχίας με τον κ. Κουτσούμπα που θα συνεχιστεί ως τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη «διευθέτηση» είχε γίνει και το 1991 όταν εξελέγη στο ύπατο κομματικό αξίωμα η απελθούσα Γραμματέας, η οποία δεν ήταν ακόμη βουλευτής και, έτσι, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ είχε αναλάβει ο κ. Δημήτρης Κωστόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια συγκρούστηκε με την κυρία Παπαρήγα και διεγράφη από το κόμμα.

Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν ότι ο λόγος της τέως γραμματέα θα είναι βαρύνων στο κομματικό γίγνεσθαι του Περισσού, αφού η ηγετική ομάδα που είτε την περιστοίχιζε όλα τα προηγούμενα χρόνια είτε αναδείχθηκε από την ίδια, επικράτησε απόλυτα στο 19ο Συνέδριο του κόμματος, το οποίο, πέρα από τη διαδοχή της κυρίας Παπαρήγα, θα περάσει στην ιστορία για τις αποφάσεις του με τις οποίες ολοκληρώθηκε η δρομολογημένη ιδεολογική στροφή προς τον αποκλεισμό κάθε συνεργασίας με άλλες πολιτικές δυνάμεις...
crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: