11.4.13

H γκάφα με τον μαθητή που ψάχνει στα σκουπίδια στην εποχή της απόλυτης υποκρισίας...

parapolitika.gr
Η "περίεργη" φωτογραφία και το ψεύτικο εμπόριο των social media
Το γύρο του διαδικτύου κάνει από προχτές μία φωτογραφία με έναν νεαρό μαθητή να ψάχνει στα σκουπίδια. Τα εγχώρια ΜΜΕ με τίτλους του... τύπου "γροθιά στο στομάχι" , "η Ελλάδα του 2013" "εκεί μας κατάντησαν" , έκαναν ...
σημαία μια φωτογραφία, στην οποία ένας νεαρός, χωρίς να φαίνεται από κάπου τι είναι και αν πράγματι είναι μαθητής (εκτός αν το ξέρει αυτός που τράβηξε την φωτογραφία) ψάχνει στα σκουπίδια.


Το εντυπωσιακό και ταυτόχρονα ενδεικτικό της ψεύτικης και υποκριτικής εποχής που ζούμε, είναι πως ενώ ο νεαρός είναι με πλάτη, ο εμπνευστής στης συγκριμένης φωτογραφίας, που πράγματι σάρωσε στο διαδίκτυο, αλλοίωσε το πρόσωπο του , που έτσι και αλλιώς δεν θα γφαινόταν , απλά και μόνο για να κάνει πιο ελκυστικό το "εμπόρευμα" ενός νέου ανθρώπου να έχει σκύψει πάνω από τον κάδο σκουπιδιών.

Οι εγχώριοι έμποροι ευαισθησίας των social media, ανακύκλωσαν αμάσητη την φωτογραφία με... like και....κοινοποιήσεις και βαρύγδουπους τίτλους, αφού στην εποχή μας τα προβλήματα είναι γνωστό πως λύνονται μέσω facebook και ψεύτικης διαδικτυακής ευαισθησίας. Αφού κάνουμε share , όλα οκ.

Η φωτογραφία δεν γνωρίζουμε αν είναι αληθινή ή ψεύτικη. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως όποιος κυκλοφορεί στο δρόμο και όχι στον ψεύτικο κόσμο του διαδικτύου, ή στην εικονική του πραγματικότητα, βλέπει πολλές τέτοιες εικόνες καθημερινά, από την εξαθλίωση ελλήνων και ξένων που είναι πλέον κάτω από το όριο της φτώχειας.

Βλέπει τέτοιες εικόνες στην γειτονιά του, στο φανάρι, το βράδυ που γυρνά σπίτι. Τις βλέπει παντού γιατί σε τέτοια εποχή ζούμε. όπου οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και ο κάθε ένας από εμάς αντιμετωπίζει νέα εμπόδια στην ζωή του που μπαίνουν συνέχεια.

Το βέβαιο είναι πως η λύση στα προβλήματα των συνανθρώπων μας και στα δικά μας , δεν δίνεται με μια φωτογραφία από ακριβό smart phone για κοινόποηση στο facebook, απλά για να μαζέψουμε like και να συμμετάσχουμε σε ένα εμπόριο λαϊκισμού, που τελευταία στην χώρα μας είναι αυτό που ευδοκιμεί πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο....

Και όχι τίποτα άλλο, αλλά αν έχετε προσέξει , συνήθως αυτοί με τα "ευαίσθητα" post , και τις "βαρυσήμαντες" δηλώσεις , λίγο μετά θα κάνουν chek-in σε κάποια ακριβό εστιατόριο , καθώς φαίνεται να έχει δημιουργηθεί ένας νέος τύπος νεοέλληνα , ακόμα πιο επικίνδυνου από τους παλιούς. Αυτός του ευαίσθητου και παντογνώστη, που έχει λύση για όλα. Του "facebook-νεοέλληνα..."

Μήπως τελικά αυτό που μας λείπει πιο πολύ από όλα είναι η παιδεία;..

Δεν υπάρχουν σχόλια: