18.4.13

Kαι η ΔΑΠ υπέρ του indymedia ...



του Κώστα Ζαφειρόπουλου

«Υπό καταστολή» εδώ και μια βδομάδα παραμένει ο διαδικτυακός τόπος αντιπληροφόρησης athens.indymedia.org και το ραδιόφωνο Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Εκφρασης 98FM.
Η δικαιολογία για τη... διακοπή από την πλευρά της Πρυτανείας ήταν πως παραβιάστηκε ο εσωτερικός κανονισμός, ο οποίος λέει πως κάθε πριζάκι παροχής Ιντερνετ πρέπει να είναι δηλωμένο ονομαστικά. Παρ’ όλα αυτά ο Φοιτητικός Σύλλογος Χημικών Μηχανικών με επίσημο ψήφισμά του από τον προηγούμενο Οκτώβρη και με σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων (ακόμα και της ΔΑΠ) αποφάσισε να πάρει στο όνομά του όλα τα πριζάκια επισημαίνοντας: «Στηρίζουμε την απρόσκοπτη λειτουργία των εγχειρημάτων αντιπληροφόρησης της αίθουσας 11, στο όνομα της ελευθερίας διακίνησης ιδεών στο ίδρυμα». Το ψήφισμα παραδόθηκε στον κοσμήτορα και τον πρύτανη στις 13 Οκτωβρίου 2012.
Σε αντίθεση με όσα διαδίδονταν τις τελευταίες μέρες, ήταν οι ίδιες οι πρυτανικές αρχές που..
διέκοψαν την περασμένη Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι την παροχή Διαδικτύου σε ολόκληρη την πανεπιστημιούπολη, σε μια εμφανή προσπάθεια να υλοποιηθεί μια παρελκυστική πολιτική λογοκρισίας και να στραφεί το σύνολο των φοιτητών ενάντια στα συγκεκριμένα μέσα.
Την ίδια μέρα ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Σίμος Σιμόπουλος, ο οποίος κατόπιν εισαγγελικών πιέσεων (όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές) «έριξε» το Ιndymedia, δήλωσε ασθένεια και παρέδωσε τη διαχείριση του ιδρύματος στην αντιπρύτανη κυρία Μωροπούλου. Η συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας, που πραγματοποίησε αλληλέγγυα ομάδα φοιτητών, τερματίστηκε στις 4 το μεσημέρι και τα αποκλεισμένα κτίρια παραδόθηκαν ανέπαφα στη φύλαξη του Πολυτεχνείου.
- Εφημερίδα των Συντακτών

zoornalistas.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: