3.4.13

Mε... μπλεγμένες τις γραμμές, η συνάντηση των Σαμαρά- Βενιζέλο-Κουβελη...

Με μπλεγμένες τις... γραμμές ενδοεπικοινωνίας προσέρχονται στη σημερινή, κρίσιμη όπως προδιαγράφεται σύσκεψη κορυφής οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι.
Αν και στο ανώτατο επίπεδο δεν φαίνεται να ... υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, εντούτοις οι σύμβουλοι-συνεργάτες των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου πυροδοτούν αναιτίως μια ένταση, η οποία σε κάθε περίπτωση δεν διευκολύνει τη λήψη των αποφάσεων που είναι αναγκαίες προκειμένου η χώρα να λάβει την επόμενη δόση.

Αφορμή για την ένταση μεταξύ των συνεργατών του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν αφενός οι διαρροές από την Ιπποκράτους περί της ανάγκης ανασχηματισμού και αφετέρου η συνάντηση που είχαν χθες στο γραφεία της ΔΗΜΑΡ συνεργάτες των κ. Βενιζέλου και Κουβέλη.

Συγκεκριμένα, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η συνάντηση αυτή, η οποία αφορούσε ουσιαστικά το σχέδιο του κ. Βενιζέλου για την αντιμετώπιση της ανεργίας, υπήρξαν σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες αρνητικά σχόλια αλλά και... απειλές περί άμεσης προσφυγής σε εκλογές.

Αιχμές
Στελέχη της Ιπποκράτους αντέδρασαν και κατηγόρησαν (φωτογραφίζοντας τον) τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Μουρούτη (που διακρίνεται άλλωστε για την επιθετική του γραφή στο Ιντερνετ) ότι βρίσκεται πίσω από τα σχόλια αυτά, τα οποία από ορισμένα ΜΜΕ ερμηνεύθηκαν και ως «επίσημη έκφραση δυσφορίας στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου».

Αργά το απόγευμα κι ενώ το κλίμα ήταν ήδη βαρύ, υπήρξε απάντηση μέσω διαρροών και πάλι από το ΠΑΣΟΚ. Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, αφού διευκρίνιζαν ότι δεν αποδίδουν τίποτε στον ίδιο τον κ. Σαμαρά, έκαναν λόγο για «κάποιους ανεγκέφαλους που προσφέρουν κακή υπηρεσία όταν μιλούν για εκλογές».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται άμεσους ή έμμεσους εκβιασμούς. Δεν κάνει παιχνίδια ούτε πολιτικό συνδικαλισμό. Με τη ΔΗΜΑΡ συναντιέται και θα συναντιέται και καλό είναι να μαζευτούν κάποιοι...», σημείωναν συνεργάτες του κ. Βενιζέλου «φωτογραφίζοντας» προφανώς τον κ. Μουρούτη.

Από τον πόλεμο των διαρροών έμεινε μακριά η ΔΗΜΑΡ, στελέχη της οποίας ωστόσο και χθες επέμεναν ότι δεν πρόκειται να στηρίξουν την παράταση για ένα εξάμηνο του τρόπου είσπραξης του φόρου στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ. Στην κυβέρνηση πάντως εξακολουθεί να υπάρχει αισιοδοξία ότι θα ξεπεραστούν οι ενστάσεις του κ. Κουβέλη και ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας ύστερα από σύσκεψη που είχε χθες με τον πρωθυπουργό είπε ότι θα βρεθεί τελικά λύση και πως δεν θα χρειαστεί παράταση των διαπραγματεύσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, από την πλευρά του, επισήμανε ότι «όλοι όσοι συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό έχουν δείξει ένα υψηλό συναίσθημα ευθύνης» και σημείωσε -απευθυνόμενος στη ΔΗΜΑΡ- ότι με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το χαράτσι θα υπάρξουν σημαντικές ελαφρύνσεις στους οικονομικά ασθενέστερους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: