17.4.13

Moνο αστυνομικοί στους δρόμους του Λονδίνου..




...για την κηδεία της Θάτσερ...
Πάνω από 4.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός στους δρόμους του Λονδίνου (κυριως τους δρομους που θα διασχίσει το ... φέρετρο με τη σορό της Θάτσερ) ενημέρωσε η Σκότλαντ Γιάρντ, ενώ αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Αστυνομίας βρίσκονται σε κατάσταση «συναγερμού», μετά και το χτύπημα στον Μαραθώνιο της Βοστόνης.
Ο τεράστιος αριθμός των αστυνομικών που θα συμμετέχουν επιχείρηση για την αποφυγή επεισοδίων κατά τη διάρκεια της κηδείας της «Σιδηράς Κυρίας», δείχνει πως το κέντρο του Λονδίνου θα είναι κυριολεκτικά «αστακός», ενώ θα υπάρχουν και αξιωματικοί οι οποίοι θα βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να επέμβουν σε περίπτωση ανάγκης.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, είχε εξαρχής αποφασιστεί η κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ να φρουρείται από μεγάλο αριθμό αστυνομικών, ωστόσο μετά τα όσα συνέβησαν στις ΗΠΑ, τα μέτρα θα είναι δρακόντεια, ιδιαίτερα τη στιγμή που εκεί θα βρίσκονται η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρωθυπουργός της χώρας. Ωστόσο, οι Αρχές δεν θα απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις κατά της κληρονομίας της Θάτσερ κατά τη διάρκεια της κηδείας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μικρός αριθμός ατόμων που έχουν προετοιμάσει εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, έχουν ήδη ενημερώσει τις Αρχές, κάτι που άλλωστε είχε επανειλημμένα ζητήσει και η Σκότλαντ Γιάρντ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: