15.4.13

Tάκης Χατζής-συνέντευξη>Προτιμώ τις ανώνυμες επιθέσεις από την ένοχη σιωπή των συμφερόντων που εκφράζονται από θεσμικά ΜΜΕ...


"Είχε δίκιο το nonews-NEWS"...
kourdistoportocali

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Οι on air διάλογοί του δημοσιογράφου και ιδιοκτήτη του Newpost.gr Τάκη Χατζή με την Ελένη Καλογεροπούλου είναι ότι πιο... ενδιαφέρον έχει να παρουσιάσει το δελτίο του Νίκου Ευαγγελάτου.

Ειδικά ο Τάκης Χατζής, με την αμεσότητα που τον διακρίνει, έγινε οικείο τηλεοπτικό πρόσωπο μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Για την εμπειρία από την παρουσία του στον ΣΚΑΙ αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις μιλάει στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι”.

-Κε Χατζή, η παρουσία σας στο δελτίο του Ευαγγελάτου και ιδιαίτερα οι κόντρες σας με την Ελένη Καλογεροπούλου, ανεβάζουν την θερμοκρασία και κατά συνέπεια τηλεθέαση του δελτίου. Αλήθεια εκτός παραθύρων πως τα πάτε με την Ελένη;

Πρέπει να σας πω ότι η Ελένη Καλογεροπούλου είναι ένας σπουδαίος και γενναίος άνθρωπος. Το έχει αποδείξει με τις επιλογές που έχει κάνει στην ζωή της.

Όμως, με την Ελένη, έχουμε εντελώς διαφορετικές πολιτικές εκτιμήσεις. Οι πολιτικές μας αναλύσεις δεν έχουν κοινή αφετηρία και το δικό μου αφήγημα θα έλεγα ότι όχι μόνο έχει διαφορετική πολιτική βάση αλλά διαφέρει και από απόψεως ιδεολογικής δομής από αυτό της Ελένης. Η προσπάθεια μου είναι να γίνει κατανοητό ότι χρειάζεται να καταργηθεί το τυραννικό πλαίσιο της Τρόικας αποφεύγοντας έτσι την περεταίρω κατάλυση των στοιχειωδών δικαιωμάτων του έλληνα πολίτη. Αλλά ταυτόχρονα δεν επιθυμώ να ενταχθώ στο «αστερισμό του λαϊκισμού» και να χαϊδεύω αυτιά.

-Γνωρίζοντας την διεισδυτικότητα του μέσου (τηλεόραση) στην κοινή γνώμη, τι είδους αντιδράσεις προκαλούν οι τοποθετήσεις σας, τι σας λένε γνωστοί και άγνωστοι, όταν σας συναντούν;

Αναλόγως. Υπερασπίστηκα την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και άκουσα πολύ σκληρές κριτικές. Μίλησα για την αντίθεση μου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την γερμανική κυριαρχία και δέχθηκα τα πυρά όλων εκείνων που θεωρούν την Ευρωπαϊκή Ένωση ευλογία και τους Γερμανούς ευεργέτες μας. Είπα ότι ο Σαμαράς δεν είναι σε καμία περίπτωση ακροδεξιός αλλά πατριώτης αλλά και πάλι δέχθηκα επιθέσεις. Σας είπα κάποια αρνητικά σχόλια τα οποία έχω ακούσει. Φυσικά υπάρχουν και θετικά σχόλια.

-Έχετε δεχθεί σκληρή κριτική-σχεδόν επιθετική- από το διαδίκτυο αλλά αποφεύγετε να εμπλακείτε σε προσωπικές αντεγκλήσεις. Ποια είναι η φιλοσοφία σας για το συγκεκριμένο θέμα;

Το έχω ξαναπεί. Προτιμώ τις ανώνυμες επιθέσεις -ακόμα και όταν είναι άδικες- από την ένοχη σιωπή των συμφερόντων τα οποία εκφράζονται από ορισμένα «μεγάλα» θεσμικά μέσα ενημέρωσης. Δεν είναι κακό να δέχεσαι κριτική. Η εμπάθεια με ενοχλεί και η στοχοποίηση με φοβίζει.

Προ ημερών το nonews-news.blogspot.gr έγραψε για ένα λάθος που έκανα μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου. Είχαν δίκιο. Ξαναείδα το βίντεο όπως μου πρότειναν και διαπίστωσα ότι είχε γίνει ένα μπέρδεμα. Με την ευκαιρία θα μου επιτρέψετε να το ξεκαθαρίσω. Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα ότι για να λύσουμε το πρόβλημα με τους δημοσίους υπαλλήλους θα πρέπει να πάρουμε ένα μυδράλιο και να τους εκτελέσουμε. Θα ήταν εντελώς αντιφατικό με όσα πριν από λίγα μόλις λεπτά της ώρας έλεγα. Με λίγα λόγια ειρωνεύτηκα το πολιτικό σύστημα που θέλει να πετάξει στο δρόμο τόσες χιλιάδες εργαζόμενους και είπα ότι «για να γλυτώσουμε λοιπόν- όπως θέλει η τρόϊκα- ας τους εκτελέσουμε». Αυτό παρεξηγήθηκε. Αν όμως δει κάποιος από την αρχή την συζήτηση θα καταλάβει. Πάντως η καλοπροαίρετη κριτική που μου ασκήθηκε από τους συναδέλφους μου έδωσε την ευκαιρία να διορθώσω το λάθος ώστε να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση.

Σε ότι αφορά τις προσωπικές αντιπαραθέσεις με συναδέλφους είναι κάτι το οποίο δεν με αφορά καθόλου παρά το γεγονός ότι γνωρίζω καλά ποιοι επιχειρούν να με «χτυπήσουν».

-Από τι- κατά τη γνώμη σας,-εξαρτάται η μακροβιότητα της συγκυβέρνησης; Ποια είναι τα δυνατά και ποια τα τρωτά της σημεία;

Η μακροβιότητα της εξαρτάται κυρίως από την πολιτική κρίση που διαθέτουν οι εταίροι που την απαρτίζουν. Η χώρα περνάει δύσκολες ώρες. Δεν υπάρχουν περιθώρια για μικροπολιτικά παιχνίδια. Το τρωτό της σημείο είναι ότι για πρώτη φορά επιχειρείται μια τέτοιου είδους συγκυβέρνηση χωρίς προηγούμενη εμπειρία και κουλτούρα τέτοιου είδους συνεργασιών. Χρειάζεται προσπάθεια και κυρίως πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές. Το θετικό, κατά την γνώμη μου, είναι ότι ο κ. Σαμαράς διαχειρίζεται επιδέξια την ιδεολογική αντιφατικότητα της Κυβέρνησης του.

-Πιστεύετε ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να αντέξει τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, κατ’ εξοχήν ψηφοφόρους της;

Δεν έχω φακέλους για να ξέρω ποιος ψήφισε ποιόν. Η Κυβέρνηση ωστόσο δεν πρέπει να κάνει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Το έχω υποστηρίξει όσες φορές μου δόθηκε η δυνατότητα. Δεν είναι αυτή η λύση. Πιστεύω ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα μας οδηγήσει σε μεγάλο κοινωνικό αδιέξοδο. Θα έχουμε έντονες αντιδράσεις και κοινωνικές αναταράξεις.

-Παρακολουθήσαμε από το newpost την μαχητική αρθρογραφία του κατά του νομικού συμβούλου της ΔΕΗ. Τι ακριβώς συμβαίνει;

Ο άνθρωπος έχει θέμα. Μεγάλο θέμα. Δεν τον ξέρω προσωπικά αλλά όταν σε συνέντευξη που μου παραχώρησε υποστήριξε ότι οι συνδικαλιστές, πλην Φωτόπουλου, είναι λαμόγια, ότι ο Φώλιας τα «έπιανε» και ότι ο πρόεδρος της ΡΑΕ είναι «ψυχοπαθής και λαμόγιο», τότε έχουμε μεγάλο πολιτικό ζήτημα. Γιατί είτε αυτός λέει αλήθεια και πρέπει να δώσει στοιχεία και αν τους στείλει όλους αυτούς αδιάβαστους, είτε έχει λέει ψέματα και πρέπει να ληφθούν μέτρα εναντίον του. Τι άλλο να πω; Πάντως θα συνεχίσουμε με περισσότερες αποκαλύψεις για το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: