8.4.13

Η νέα «γαλάζια» Task Force ...

Οταν ο Αντώνης Σαμαράς ευαγγελιζόταν τη σταδιακή ανανέωση του στελεχικού δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας, ελάχιστοι πίστευαν πως θα ερχόταν η ημέρα που η Συγγρού θα θύμιζε εν πολλοίς Μεσογείων (όπου...
στεγάζονται τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ) ή Νικηταρά για τους παλαιότερους. Κι όμως, αφού πέρασε το κρίσιμο διάστημα της εκστρατείας για τις εθνικές εκλογές και της πολιτικής αστάθειας που προηγήθηκε, ξεκίνησε για τα καλά η μετάγγιση νέου αίματος στο «γαλάζιο» στρατηγείο. Επρόκειτο, άλλωστε, για ένα εγχείρημα που υπαγορεύθηκε, αφενός, από τις ανάγκες που δημιούργησε η κατάληψη κυβερνητικών πόστων από τους μέχρι τότε κομματικούς επιτελείς και, αφετέρου, από την ένταξη της Ν.Δ. σε προσυνεδριακή πορεία, γεγονός που, με βάση τους σχεδιασμούς του Μαξίμου και της Συγγρού, θα έπρεπε να συνδυαστεί με την ανάδειξη φρέσκων προσώπων.

Έτσι, στο πλαίσιο του πρόσφατου εσωκομματικού ανασχηματισμού, πέρασαν το κατώφλι των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να δώσουν το στίγμα τους ενόψει συνεδρίου -και όχι μόνο- πολλά από τα στελέχη που έχουν σφραγίσει τη δράση της ΟΝΝΕΔ, αλλά και νέοι άνθρωποι από όλο το κοινωνικό φάσμα.

Οι γνωρίζοντες καλά τη «γαλάζια» ανθρωπογεωγραφία ξέρουν από πρώτο χέρι πως η είσοδος τόσων νεολαίων στην κομματική καθημερινότητα έχει τις ρίζες της στην άρτια συνεργασία και τη χημεία που χαρακτήριζε τις σχέσεις του σημερινού πρωθυπουργού με τον απερχόμενο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο, κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και νωρίτερα. «Η προσφορά της οργάνωσης στην προεκλογική μάχη, ιδιαίτερα στο πεδίο του Διαδικτύου, αλλά και η συνεχής παρουσία ΟΝΝΕΔιτών στις εμφανίσεις του προέδρου ανά την περιφέρεια έδωσαν τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να καταδείξουν τις ικανότητές τους», λέει χαρακτηριστικά στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» κορυφαίος κομματικός παράγοντας της Ν.Δ.
Οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι της νεανικής Task Force του Αντώνη Σαμαρά είναι:

Ο «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ».

Οταν ο Γιώργος Μουρούτης μετακόμιζε στο Μαξίμου για να αναλάβει τη διεύθυνση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, όρισε -κατόπιν συνεννόησης με τον Αντώνη Σαμαρά- ως διάδοχό του έναν εκπρόσωπο της γενιάς των 30άρηδων. Η επιλογή του Σπύρου Καπράλου για το κομβικό πόστο του επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. ξάφνιασε πολλούς, όχι όμως και όσους είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν το ταλέντο του στον τομέα της επικοινωνίας, την εποχή που ήταν από τους πλέον έμπιστους συνεργάτες του κ. Μουρούτη στη Συγγρού.

Ο «ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ».

Ο νέος γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ενωσης της Ν.Δ., Γιάννης Σμυρλής, έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του από την εποχή που διατηρούσε το αντίστοιχο πόστο στην ΟΝΝΕΔ. Μάλιστα, η δραστηριότητά του στον τομέα αυτό ήταν τόσο έντονη, που... καλλιέργησε σημαντικές επαφές ακόμη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γεγονός που τον οδήγησε στην προεδρία της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Ο Γιάννης Σμυρλής έπεσε αμέσως στα βαθιά, αφού την ανάληψη των καθηκόντων του συνόδευαν οι επαφές για την παρουσία Ευρωπαίων παραγόντων, πρόξενων και πρέσβεων στα προσυνέδρια και το συνέδριο της Ν.Δ.
«Ο πρωθυπουργός έδειξε από την πρώτη στιγμή πως ήθελε να δώσει ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους. Μέσα σʼ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, καλούμαστε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του», υπογραμμίζει ο ίδιος στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ».

Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ.

Εδειξε τις οργανωτικές του αρετές την περίοδο που ήταν επικεφαλής της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιατρικής στην Αθήνα και κατόπιν στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ ως τομεάρχης Υγείας.
Ο λόγος για τον νέο αναπληρωτή γραμματέα Οργανωτικού, Αγγελο Παπανικολάου, βασική αρμοδιότητα του οποίου είναι η ανάδειξη και ενεργοποίηση νέων σε ηλικία στελεχών, που θα συμμετάσχουν ποικιλοτρόπως στις διεργασίες του προσυνεδριακού διαλόγου και του συνεδρίου του Ιουνίου. «Στόχος μας είναι να ακουστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η φωνή της νεολαίας», τονίζει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ».

Ο ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ.

Ξέρει την αυτοδιοίκηση όσο λίγα «γαλάζια» στελέχη της ηλικίας του, αφού θήτευσε επί χρόνια δίπλα στον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη. Ο Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος κλήθηκε από τον νέο γραμματέα Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ., Δημήτρη Καλογερόπουλο, να συνεισφέρει στην προετοιμασία για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Πέραν του συντονισμού της ΟΝΝΕΔ, ενόψει κάλπης, το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Οργάνωσης θα έχει υπό την επίβλεψή του και τη λειτουργία μιας σχετικής ιστοσελίδας που βρίσκεται στα σκαριά. Επιπλέον, όταν έλθει η ώρα θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες προτάσεις αναφορικά με νεολαίους που θα μπορούσαν να ενταχθούν στους συνδυασμούς που θα στηρίξει η Ν.Δ. «Σκοπός μας είναι να έχει η ΟΝΝΕΔ όσο το δυνατόν πιο μεγάλη εκπροσώπηση», σημειώνει ο ίδιος.

Στην ίδια λίστα με τους ΟΝΝΕΔίτες που κατέλαβαν τη Συγγρού, συμπεριλαμβάνονται ο Θανάσης Μαυρομάτης (αναπληρωτής γραμματέας Αγροτικού), ο Θανάσης Τάτσης (αναπληρωτής γραμματέας Προγράμματος), ο Γιώργος Βράντζας (αναπληρωτής γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης), ο Γιώργος Λίταινας (αναπληρωτής γραμματέας Νέων Τεχνολογιών, Ερευνας και Τεχνολογίας) και οι Βασίλης Ξυπολυτάς και Ορφέας Φίλος (αναπληρωτές γραμματείς Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ενωσης).

του Θανάση Φουσκίδη, εφημερίδα "Παραπολιτικά"

Δεν υπάρχουν σχόλια: