19.5.13

Λάθος... 10.000 κατοίκων στην απογραφή για την Κέρκυρα!...


Φαίνεται πως, τελικά, η Ελληνική Στατιστική Αρχή είναι επιρρεπής στα λάθη: δεν είναι μόνο τα «τραγικά» όπως αυτά που απ΄ ό,τι φαίνεται μας έμπασαν στο μνημόνιο, αλλά και τα πιο ανώδυνα, όπως η απογραφή πληθυσμού.

Ανώδυνο μεν σχετικά με αυτό που...


προκάλεσε το πρώτο μνημόνιο, επώδυνο δε για την Αυτοδιοίκηση η οποία, όσον αφορά στην Κέρκυρα, είχε μικρότερη κρατική επιχορήγηση.

Η Στατιστική, σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής κατά την διάρκεια του αναπτυξιακού συνεδρίου της ΠΙΝ, ενημέρωσε ότι είχε κάνει λάθος στην επεξεργασία των στοιχείων του πληθυσμού της Κέρκυρας από την απογραφή του 2011 και πως, στην πραγματικότητα, ο πληθυσμός είναι κατά 10.000 περίπου άτομα μεγαλύτερος.

Αυτό σημαίνει πρακτικά, όσον αφορά το Δήμο, ότι η κρατική επιχορήγηση από τους Κ.Α.Π. θα είναι και αυτή μεγαλύτερη κατά 200.000 ευρώ το μήνα, κάτι που αναμένεται να εφαρμοστεί κατά πάσα πιθανότητα από τον επόμενο κιόλας μήνα!

Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφης, ο Δήμος Κέρκυρας φέρεται να έχει πληθυσμο 98.754 κατοίκων (και 2.359 ο Δήμος Παξών). Με τα νέα στοιχεία, ξεπερνά το όριο των 100.000 ευρώ και ανεβαίνει σε κλίμακα χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών....

corfupress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: