2.5.13

Η Κομισιόν ζητεί από την Ελλάδα να επιστρέψει 123,3 εκ. ευρώ...

Tην ανάκτηση 123, 3 εκ. ευρώ από την Ελλάδα αποφάσισε η Κομισιόν την Πέμπτη, στο πλαίσιο του ελέγχου των δαπανών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Θα ζητήσει να...
επιστραφούν στα ταμεία της Ε.Ε. συνολικά 230 εκ. ευρώ από 14 χώρες.
Η Ελλάδα καλείται να επιστρέψει 83,6 εκατ. ευρώ, λόγω μη σύννομης μείωσης της ελάχιστης απόδοσης για τις σταφίδες και 8,9 εκατ. ευρώ από τις πριμοδοτήσεις ζώων λόγω αδυναμιών στους επιτόπιους ελέγχους και καθυστερήσεων στις επικαιροποιήσεις των στοιχείων της βάσης δεδομένων (αναγνώρισης και καταγραφής) βοοειδών. 

Παράλληλα, θα υπάρξει διόρθωση 23,8 εκατ. ευρώ στις πριμοδοτήσεις ζώων, λόγω αδυναμιών στα μητρώα κοπαδιού και στους επιτόπιους ελέγχους αιγοπροβάτων. Επίσης, στην αγροτική ανάπτυξη προβλέπεται η ανάκτηση 6,1 εκατ. ευρώ λόγω αδυναμιών στους επιτόπιους ελέγχους και 0,8 εκατ. ευρώ ως επακόλουθο προηγούμενης απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
 
Οι χώρες της Ε.Ε. είναι υπεύθυνες για την εκταμίευση και τον έλεγχο των δαπανών στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Η Κομισιόν οφείλει να διασφαλίζει τη σωστή αξιοποίηση των κονδυλίων από τα κράτη μέλη.
 
  ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: