10.5.13

Μπαγκλαντές: Γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια μετά από 17 ημέρες...

Μία γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια του κτηρίου που κατέρρευσε σε προάστιο της Ντάκα πριν από 17 ημέρες, όπως ανακοίνωσε ο στρατός του Μπαγκλαντές.
Tοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν...
ζωντανές εικόνες από τους διασώστες να ανασύρουν τη γυναίκα, καθώς οι παρευρισκόμενοι ξεσπούσαν σε πανηγυρισμούς.

Θαύμα στα συντρίμμια του κτηρίου που κατέρρευσε στο Μπαγκλαντές. Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν γυναίκα ζωντανή 17 ημέρες μετά την κατάρρευση. Όλες αυτές τις ημέρες η γυναίκα βρισκόταν θαμμένη κάτω από συντρίμμια. Η διασωθείσα μεταφέρθηκε αμέσως με φορείο σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας μεταδίδουν ότι όνομά της είναι Ρέσμα.
Σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία, η γυναίκα ονομάζεται Ρέσμα και εντοπίστηκε στα χαλάσματα του δεύτερου ορόφου του κτηρίου, αφού άκουσαν τις φωνές της.

«Καθώς ψάχναμε στα συντρίμμια, φωνάξαμε αν κάποιος είναι ζωντανός», δήλωσε ανώνυμη πηγή στο Somoy TV. «Τότε την ακούσαμε να λέει “Σας παρακαλώ σώστε με”».

Με τη βοήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού οι διασώστες εντόπισαν το ακριβές σημείο όπου βρισκόταν και στη συνέχεια την είδαν να κουνάει το χέρι της. Τους είπε ότι δεν έχει σοβαρά τραύματα, εκείνοι της έδωσαν νερό και ξηρή τροφή και στη συνέχεια άρχισε η επιχείρηση απεγκλωβισμού της, που έληξε επιτυχώς.

Ένας διασώστης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η γυναίκα είχε πρόσβαση σε τρόφιμα τις δύο πρώτες εβδομάδες, αλλά τα αποθέματα είχαν τελειώσει εδώ και δυο μέρες, ενώ είχε βρει ένα ασφαλές σημείο, αεριζόμενο και φωτεινό.


O τραγικός απολογισμός των νεκρών από την κατάρρευση κτιρίου στο Μπανγκλαντές ανεβαίνει ώρα με την ώρα. Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους χίλιους και τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν την έρευνα κάτω από τόνους συντρίμμια. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ανασύρθηκαν περίπου 100 πτώματα. Οι αρχές λένε ότι προσπαθούν να κάνουν αναγνώριση και ταυτοποίηση τους από έγγραφα ή προσωπικά τους αντικείμενα. Συγγενείς των θυμάτων συρρέουν στα νοσοκομεία καθημερινά για να κάνουν το δύσκολο έργο της αναγνώρισης. Ο θρήνος των οικογενειών που έχασαν αγαπημένα πρόσωπα είναι μεγάλος. Μεγάλη είναι όμως και η αγωνία των οικογενειών που έχουν αγνοούμενους. Κρατώντας φωτογραφίες στέκονται κοντά στα συντρίμμια, περιμένοντας νέα.
Νωρίτερα σήμερα, ο στρατός ανακοίνωσε ότι οι νεκροί από την κατάρρευση του κτηρίου ξεπέρασαν τους 1.000. Στα ερείπια του κτηρίου συνεθλίβησαν εκατοντάδες άνθρωποι, οι οποίοι την ώρα της κατάρρευσης εργάζονταν σε βιοτεχνίες ενδυμάτων που στεγάζονταν εκεί.

Συνολικά οκτώ άτομα έχουν συλληφθεί ως υπεύθυνοι για την τραγωδία, ενώ οι ειδικοί που επιθεώρησαν τις εγκαταστάσεις ανέφεραν ότι είχαν χρησιμοποιηθεί κατώτερης ποιότητας υλικά για την κατασκευή του κτηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: