30.5.13

Μίζες από το 1997 φέρεται να εισέπραττε ο Άκης Τσοχατζόπουλος...


Μίζες από το 1997 φέρεται ότι εισέπραττε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, πριν ακόμα υπογραφούν οι συμβάσεις των εξοπλιστικών, καθώς νέα στοιχεία που προσκομίστηκαν χθες στη δίκη, αναφέρονται στην ύπαρξη...
5,1 εκατ. γαλλικών φράγκων που εντοπίστηκαν πρόσφατα σε λογαριασμό του άλλοτε στενού του συνεργάτη Νικ. Ζήγρα.

Ο λογαριασμός αυτός που ήταν άγνωστος έως πρότινος στις δικαστικές αρχές, αποκαλύφθηκε πρόσφατα, όπως κατέθεσε ο βασικός μάρτυρας του κατηγορητηρίου, ειδικός επιστήμονας κ. Παν. Βλάχος, που ήταν ο άνθρωπος που ήλεγξε τους βασικότερους λογαριασμούς και τις εταιρείες - πλυντήρια που διακίνησαν εκατομμύρια ευρώ με «μαύρο» πολιτικό χρήμα.

Για την ύπαρξη του νέου λογαριασμού μίλησε και ο συνήγορος του Νικ. Ζήγρα, Στέλιος Γκαρίπης, ο οποίος τόνισε «ότι τα χρήματα αυτά ήταν του Τσοχατζόπουλου αλλά ο πελάτης μου, όπως είπε, δεν μπορεί να θυμάται εκ ποίας αιτίας κατατέθηκαν στον λογαριασμό του».

Πάντως, οι μίζες και η διακίνηση εκατ. ευρώ «μαύρου» πολιτικού χρήματος κυριάρχησαν στην κατάθεση του κ. Παν. Βλάχου, ο οποίος αποκάλυψε στο δικαστήριο ότι συνολικά 35 εκατ. ελβετικά φράγκα είχαν ως αποδέκτη τον στενό συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νικ. Ζήγρα και βρέθηκαν σε λογαριασμούς του.

Ο κ. Παν. Βλάχος, απαντώντας σε καταιγισμό ερωτήσεων από τον πρόεδρο του Δικαστηρίου, τους εισαγγελείς της έδρας, αλλά και τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής ανέλυσε έναν προς έναν τους δεκάδες λογαριασμούς μέσω των οποίων διακινήθηκαν οι μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα για τα ρωσικά άρματα TORM1 και για τα υποβρύχια. Ειδικότερα ο κ. Βλάχος, ανέφερε με στοιχεία ότι για τη σύμβαση των ρωσικών αρμάτων, η έρευνα που διεξήγαγε εντόπισε 32 εκατ. ελβετικά φράγκα με τελικό αποδέκτη τον Ακη Τσοχατζόπουλο και ενδιάμεσο τον Νικ. Ζήγρα. Σε λογαριασμούς του τελευταίου βρέθηκαν τα 29 εκατ. από αυτά.

Για τα υποβρύχια, ο κ. Βλάχος έδωσε στοιχεία για διακίνηση πολιτικού χρήματος ύψους 3 εκατ. ελβετικών φράγκων από τα οποία ένα εκατ. σε μετρητά πήρε ο ίδιος ο Ν. Ζήγρας και 1,450 εκατ. η αδελφή της πρώην συζύγου του Ακη, Ελγκε Στόφεργκεν.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Βλάχος συνέδεσε ευθέως τον Ακη Τσοχατζόπουλο με την αποδοχή των χρημάτων, δίδοντας ως βασικά στοιχεία όχι μόνον τα ευρήματα στους λογαριασμούς και την εκπροσώπηση των εταιρειών πλυντηρίων -Blue Bell και P&Aαπό τον στενό συνεργάτη Νικ. Ζήγρα, αλλά και τα σημαντικότατα ευρήματα στο αρχείο του πρώην υπουργού που κατασχέθηκε από τις δικαστικές αρχές.

Δεκάδες έγγραφα

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι στο αρχείο Τσοχατζόπουλου βρέθηκαν μεταξύ άλλων όλα τα έγγραφα με τον λογαριασμό για τα χρήματα που κατέληξαν στην αδελφή της πρώην συζύγου του, αλλά και δεκάδες έγγραφα από τις λυσσαλέες προσπάθειες που είχαν καταβληθεί, για να μην ανοίξουν οι λογαριασμοί των εταιρειών - πλυντηρίων. Μάλιστα τόνισε πως για να μπλοκαριστεί το άνοιγμα των λογαριασμών αυτών είχε επιστρατευθεί νεκρός ως εκπρόσωπος αυτών των εταιρειών, ενώ αναρωτήθηκε πώς «ήταν δυνατόν ο Νικ. Ζήγρας, ένας ξυλέμπορος, να διακινεί μέσω των λογαριασμών του τόσο μεγάλα ποσά».

Με την έναρξη της διαδικασίας απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης του πρώην υπουργού να μην εξεταστεί ο Παν. Βλάχος, ενώ η κατάθεσή του αναμένεται να απασχολήσει το δικαστήριο και τις επόμενες ημέρες.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: