20.5.13

Ν. Καραμούζης: €200 εκατ. από τη Eurobank σε εξαγωγικές επιχειρήσεις...


Με τη ρήση «ξεκινάμε από σήμερα να χρηματοδοτούμε και πάλι την πραγματική οικονομία» ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Ν. Καραμούζης, ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμο προς υλοποίηση πρόγραμμα χρηματοδότησης εξαγωγικών επιχειρήσεων με...
το ποσό των 200 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα αφορά 300 περίπου προεπιλεγμένες εξαγωγικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι πελάτες της τράπεζας. Η Eurobank αναλαμβάνει κινδύνους και διευκολύνει τις επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος σε όλο το κύκλωμα της εξαγωγικής δραστηριότητας.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

1. Προχρηματοδότηση των εξαγωγέων έναντι απλών παραγγελιών σε ποσοστό έως 70%
2. Προχρηματοδότηση εξαγωγέων έναντι ανοίγματος πιστώσεων σε ποσοστό 80%
3. Χρηματοδότηση κεφαλαίου κίνησης στο 90%.

Οι ανακοινώσεις έγιναν στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος «Go International» μέσω του οποίου η Eurobank θα μεταβεί με 150 ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις στη Μόσχα, στις 27 και 28 Μαΐου. Έχουν προγραμματιστεί 2.000 επιχειρηματικές συναντήσεις με 200 περίπου ρωσικές επιχειρήσεις. Συμμετέχουν εταιρείες από βασικούς κλάδους της οικονομίας, όπως τρόφιμα, χημικά, ένδυση, real-estate, φάρμακα, ενέργεια κλπ.

Όπως ανέφερε ο κ. Καραμούζης, μέσω του Go International» έχουν πραγματοποιηθεί τρεις προηγούμενες αποστολές σε Λευκωσία, Βελιγράδι και Βουκουρέστι, όπου πραγματοποιήθηκαν 4.000 επιχειρηματικές συναντήσεις 250 εξαγωγικών εταιρειών.

Ν. Νανόπουλος: "Ορατό" το πρωτογενές πλεόνασμα

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Ν. Νανόπουλος, ανέφερε ότι το κλίμα εμπιστοσύνης αρχίζει να αποκαθίσταται στην Ελλάδα, μετά την έγκριση από το Eurogroup των επόμενων δόσεων. Εκτίμησε, επίσης, ότι είναι εφικτή η δημοσιονομική σύγκλιση και ορατό το πρωτογενές πλεόνασμα στον φετινό προϋπολογισμό.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι υπάρχουν θετικά μηνύματα από τον τουρισμό, υπογραμμίζοντας ως δυστυχές γεγονός ότι η ανεργία βρίσκεται σε «απαράδεκτα υψηλά επίπεδα», ενώ εξέφρασε προβληματισμό και για το γεγονός ότι το βαρύ φορολογικό φορτίο δεν επιτρέπει να έρθει εύκολα η ανάκαμψη στην οικονομία.

Σημείωσε ότι η ύφεση θα αρχίσει να περιορίζεται από το τέλος του 2013. Και κατέληξε ότι με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών (η Eurobank έχει λάβει 5,8 δισ. ευρώ από το ΤΧΣ) θα αρχίσει και πάλι η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, και υπογράμμισε ότι το νέο πρότυπο ανάπτυξης στην Ελλάδα πρέπει να στηριχτεί στις εξωστρεφείς επιχειρήσεις...
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: