20.5.13

Προφυλακιστέος ο 20χρονος Ολλανδός...



Να διεξαχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στον 20χρονο Ολλανδό, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 11χρονου παιδιού από τη Ρωσία σε ξενοδοχείου του Ηρακλείου, διέταξε η ανακρίτρια.
Ο...
νεαρός θα κρατηθεί σε φυλακή με ψυχιατρικό τμήμα ώστε να ακολουθεί την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή καθώς η οικογένειά του κατέθεσε ιατρικό φάκελο, υποστηρίζοντας ότι πάσχει από αυτισμό.

Προσωρινά κρατούμενος έκριναν ανακρίτρια και εισαγγελέας τον 20χρονο Ολλανδός ανιματέρ, ο οποίος κατηγορείται για την επίθεση σε βάρος του 11χρονου αγοριού από τη Ρωσία, σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου, την περασμένη Τετάρτη. Ο δικηγόρος του νεαρού υποστήριξε ότι ο πελάτης του δεν ήταν σε θέση να απολογηθεί και ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του, είπε ότι πάσχει από σοβαρή ψυχολογική διαταραχή και έχει νοσηλευτεί στην Ολλανδία ενώ το διάστημα που βρισκόταν στην Κρήτη είχε διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή του.

Η μητέρα και η αδελφή του κατηγορούμενου κατέθεσαν τον ιατρικό του φάκελο, όπου σύμφωνα με τις ίδιες βεβαιώνεται ότι ο 20χρονος είναι αυτιστικός ενώ στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. Παράλληλα η μητέρα του ανέφερε ότι έχει εκδοθεί και δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία η υπογραφή του δεν έχει ισχύ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα υποστήριξε πως στο πρώτο ξενοδοχείο όπου έμεινε ο γιος της, είχε ενημερώσει τους υπευθύνους για την πάθησή του και ότι απαιτείται να βρίσκεται υπό επίβλεψη αλλά όταν ο νεαρός βρήκε δουλειά ως ανιματέρ στο δεύτερο ξενοδοχείο, δεν ενημερώθηκαν σχετικά οι υπεύθυνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: