20.5.13

Πολιτική κρίση στα κατεχόμενα - Πρόωρες "εκλογές" στις 28 Ιουλίου ...

Λευκωσία: Σε πρόωρες λεγόμενες εκλογές οδηγείται το ψευδοκράτος στις 28 Ιουλίου. Την απόφαση πήρε ομόφωνα η αρμόδια επιτροπή της λεγόμενης βουλής, στην οποία συμμετέχουν το κόμμα Εθνικής Ενότητας και το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα.

Η πρόταση θα...
τεθεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια της ψευδοβουλής την ερχόμενη Πέμπτη.

Όπως μεταδίδεται από την Κωνσταντινούπολη, η απόφαση εκλαμβάνεται ως συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων, ώστε να μην πέσει η ψευδοκυβέρνηση και να γίνουν λεγόμενες εκλογές με βάση την πρόταση του ούτω καλούμενου πρωθυπουργού Ιρσέν Κιουτσούκ.

Μεταδίδεται ακόμη ότι η πρόταση μομφής παραμένει. Θα συζητηθεί και θα τεθεί σε ψηφοφορία την ερχόμενη Δευτέρα. Ωστόσο εκτιμάται ότι δεν θα περάσει.

Η Κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις

Ο υπουργός Άμυνας, Φώτης Φωτίου σχολιάζοντας τις εξελίξεις στα κατεχόμενα είπε ότι θα πρέπει να παρακολουθούνται με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς αποτελούν μέρος του σκηνικού πιέσεων προς την Κύπρο από κύκλους του ΟΗΕ και της Τουρκίας για διαδικασία εξπρές στο Κυπριακό.

Ο κ. Φωτίου είπε επίσης ότι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει απρόσκοπτα τα καθήκοντά του διότι κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους απέναντί του...
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: