7.5.13

Κίνα: Στα 31 τα θύματα του H7N9 στην Κίνα – 129 τα κρούσματα...

Τέσσερις ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κίνα λόγω του νέου στελέχους της γρίπης των πουλερικών H7N9, φέρνοντας τον αριθμό των νεκρών στους 31 και τον αριθμό των ανθρώπινων κρουσμάτων στα 129, όπως ανακοίνωσαν οι κινεζικές Αρχές.

Παρά τις...
πυρετώδεις προσπάθειες ερευνητών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και των κινεζικών υγειονομικών υπηρεσιών, ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί ένας ενιαίος τρόπος μετάδοσης του ιού στους ανθρώπους.

Έως τώρα, κινέζοι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει πως ο H7N9 μεταδόθηκε σε ορισμένους ανθρώπους από κοτόπουλα. Ωστόσο, ο ΠΟΥ έχει διαμηνύσει πως περίπου το 40% των ανθρώπινων που έχουν νοσήσει δεν είχε ιστορικό επαφής με πουλερικά.

Ακόμα δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να καταδεικνύουν μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Στα τέλη Απριλίου, ο βοηθός γενικός διευθυντής του ΠΟΥ για ζητήματα Ασφάλειας Υγείας, και ειδικός στις πανδημίες γρίπης, Κέιζι Φουκούντα, δήλωσε πως το στέλεχος H7N9 είναι «ένας ασυνήθιστα επικίνδυνος ιός για τους ανθρώπους».

«Ο ΠΟΥ εκλαμβάνει τον H7N9 με σοβαρότητα, αλλά δεν θέλουμε να υπερβάλλουμε την απειλή», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Οργανισμού στην Κίνα, Μάικλ Ο’Λίρι.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: