1.5.13

Μητέρα πέντε παιδιών παίρνει μισθό...3,66 ευρώ...

Στη δικαιοσύνη ζητώντας να γίνει ειδική ρύθμιση ώστε να καταφέρει να κινήσει τις διαδικασίες εισαγωγής της στο νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών, προσέφυγε 32χρονη δημόσιος υπάλληλος – μητέρα πέντε ανήλικων παιδιών, η οποία λαμβάνει μισθό 3,66 ευρώ!

Η 32χρονη έχει...
ήδη καταθέσει αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (διαδικασία ασφαλιστικών) η προσωρινή διαταγή της οποίας συζητήθηκε χθες και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σήμερα από τον πρόεδρο κ. Λάζαρο Βαλσαμή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αίτηση, η 32χρονη δημόσια υπάλληλος το 2005 πήρε προεγκεκριμένο καταναλωτικό δάνειο και το 2007 στεγαστικό δάνειο Α’ κατοικίας από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Για την αποπληρωμή των δανείων αυτών η 32χρονη είχε υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ώστε τα χρήματα των δόσεων να παρακρατούνται από τον μισθό της, μη γνωρίζοντας (όπως και τόσες χιλιάδες Έλληνες) για τα όσα θα επακολουθούσαν.

Πριν από δύο χρόνια περίπου, ο σύζυγος της 32χρονης αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας, εξαιτίας του οποίου είναι αδύνατον να εργαστεί και παρά το γεγονός ότι έχει καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση σύνταξης αναπηρίας μέχρι σήμερα δεν την έχει λάβει. Την ίδια ώρα οι συνεχείς μειώσεις στο μισθό της 32χρονης λόγω της οικονομικής κρίσης, και οι παρακρατήσεις για τα δάνεια, της αφήνουν υπόλοιπο 3, 66 ευρώ μηνιαίως για να ζήσει η ίδια, τα πέντε παιδιά και ο σύζυγος της!

Πηγή: ΡΟΔΙΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: