21.5.13

«Λάθος το θέμα Δ3 των Μαθηματικών»...


Για ένα λάθος στα θέματα των Μαθηματικών που δόθηκαν στα εσπερινά λύκεια (τα οποία όπως είναι γνωστό διαγωνίζονται σε διαφορετικά θέματα από τα ημερήσια λύκεια) κάνει λόγο η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και ζητάει να...
δοθούν άμεσα οδηγίες για τη βαθμολόγηση του θέματος από τα μέλη της επιτροπής Γενικών Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας.

Πρόκειται για το Θέμα Δ3 του μαθήματος «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας» των πανελλαδικών εξετάσεων της Δ' τάξης εσπερινού γενικού λυκείου και ΕΠΑΛ (Ομάδα Β'), που διεξήχθησαν χθες, Δευτέρα 20 Μαΐου 2013. «Το θέμα αυτό είναι λάθος» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

«Η υπόθεση του ερωτήματος ήταν λάθος και τα δεδομένα που δόθηκαν δεν ισχύουν. Η άποψή μας είναι ότι το λογικότερο θα είναι αυτό το θέμα να ακυρωθεί» λέει σχετικά στο «Βήμα» ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κ. Γιάννης Τυρλής.

Η Μαθηματική Εταιρεία καλεί το υπουργείο Παιδείας να λάβει τα κατάλληλα μέτρα και να δώσει οδηγίες για τον τρόπο βαθμολόγησης των γραπτών.

Σχολιάζοντας δε τον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων των άλλων μαθημάτων Γενικής Παιδείας που εξετάσθηκαν χθες, Δευτέρα, η Μαθηματική Εταιρεία αναφέρει ότι υπάρχει άνιση μεταχείριση των μαθητών που επέλεξαν τα Μαθηματικά γενικής Παιδείας σε σχέση με τους μαθητές που επέλεξαν τα άλλα μαθήματα γενικής παιδείας, τα οποία ήταν υπερβολικά απαιτητικά....

Δεν υπάρχουν σχόλια: