21.5.13

Μίνι κραχ 5,23% στο Χρηματιστήριο Αθηνών με πρωταγωνιστή τον τραπεζικό δείκτη...

Υψηλές απώλειες σημειώνει το Χρηματιστήριο την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς και κυρίως στις τραπεζικές μετοχές.
Στις 16:38 ο γενικός δείκτης ήταν ...
χαμηλότερα κατά 5,23% στις 1.076,42 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 140,36 εκατ. ευρώ περίπου.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν κυρίως πτωτικές τάσεις, ενώ άνοιγμα της Γουόλ Στριτ σε αρνητικό έδαφος δείχνουν τα futures.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ήταν υψηλότερα κατά 0,19%, στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωνε απώλειες 0,04 % και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι στο 0,00%.


Θετική κλίση για την καμπύλη αποδόσεων στα ομόλογα

Εν τω μεταξύ, σε θετικό έδαφος εισήλθε η καμπύλη αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αποκλείουν τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεού της από τη Fitch την προηγούμενη εβδομάδα.

Η διαφορά των αποδόσεων των 30ετών και 10ετών ομολόγων γύρισε θετικά στις 3 μονάδες βάσης (0,03%), με την καμπύλη να ανιστρέφεται για πρώτη φορά εδώ και τρία περίπου χρόνια.

Όταν οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ομολόγων είναι μεγαλύτερες των μακροπρόθεσμων σημαίνει ότι η αγορά βλέπει αυξημένο κίνδυνο χρεοκοπίας.

Λίγο πριν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, το Μάρτιο του 2012, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων ήταν 15 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερες των αντίστοιχων 30ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: