8.5.13

Γεωργιάδης: Σε 6 μήνες αρχίζει μείωση της ανεργίας! ...

Γρηγοράκος: Στο 20% η ανεργία στο 6μηνο...
Την εκτίμηση ότι η ανεργία θα αρχίσει να μειώνεται σε έξι μήνες έκανε μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Για θριαμβολογία έκανε λόγο το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας. Ο ...
αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει νέα προγραμματική συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, τονίζοντας ότι βλέπει ανασχηματισμό και αλλαγή πολιτικής. Μάλιστα ο κ. Γρηγοράκος πρόσθεσε ότι η ανεργία θα μειωθεί στο 20% σε έξι μήνες.

Ειδικότερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από την έκθεση του ΔΝΤ, κάνοντας λόγο για «βροχή θετικών ειδήσεων για την Ελλάδα» όπως η προτροπή της Morgan Stanley για αγορά ελληνικών ομολόγων, για το άρθρο του περιοδικού Economist για «Grecovery», και την πώληση του αεροδρομίου σε καναδικό ταμείο αντί 1 δισ. ευρώ.

«Αυτή η κυβέρνηση σε 1 χρόνο πήγε από το Grexit στο Grecovery, δεν έγινε εύκολα ούτε λεω ότι γλιτώσαμε. Για πρώτη φορά υπάρχει ρεαλιστική προοπτική μπροστά μας η Ελλάδα να ανακάμψει» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη σε πρώτο χρόνο έρχεται η σταθεροποίηση των δημοσιονομικών και σε δεύτερο χρόνο η ανάστροφη του οικονομικού κύκλου που θα φέρει μείωση ανεργίας. «Σε 6 μήνες θα αρχίσει να πέφτει η ανεργία είμαι 100% σίγουρος. Είμαστε τώρα σε σημείο ισορροπίας» επισήμανε.

Σύμφωνα με το βουλευτή της ΝΔ, είναι ξαιρετικά σημαντική η πίεση του ΔΝΤ για κούρεμα του ελληνικού χρέους τουλάχιστον για 60 δισ. ευρώ. «Το Ταμείο που καθυβρίζουμε εξ αντικειμένου σύμμαχός μας. Είμαστε η πρώτη γενιά Ελλήνων θα δώσει λιγότερο χρέος από αυτό που παρέλαβε» είπε.

Ο Γιάννης Μπαλάφας από την πλευρά του τόνισε ότι είναι «πολύ πρόσφατη η θριαμβολογία της κυβέρνησης το Δεκέμβριο με την υπερδόση». «Μαγική εικόνα η ρευστότητα για την οποία λέγανε στο πεντάμηνο» εξήγησε.

«Επενδυτική δραστηριότητα θα έχουμε με στη χώρα μας όταν θα φτάσει στον πάτο όπως είχε πει ο Χορστ Ράιχενμπαχ. Πρόκειται για επιχειρηματική δραστηριότητα – πειρατεία. Ευτυχώς δεν έχουμε φτάσει ακόμη στον πάτο» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάφα το ΔΝΤ είπε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει τα μέτρα με λογική «άρπα – κόλλα» και σκληρό νεοφιλελεύθερο δογματισμό. «Ούτε με το Grexit κινδύνευε με έξοδο από το ευρώ η χώρα γιατί βασικό στοιχείο των δανειστών είναι να πάρουν τα λεφτά τους» είπε.

Σύμφωνα με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται διαγραφή μεγαλύτερου μέρους του χρέους αλλά όχι με μείωση των αποθεματικών των ταμείων. «Δεν φαίνεται διέξοδος με αυτές τις πολιτικές. Πρέπει να σταματήσει η υφεσιακή λιτότητα» εξήγησε.

Με τη σειρά του, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Λεωνίδας Γρηγοράκος δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία έχει σταθεροποιηθεί και έχει σταθεροποιηθεί και η ψυχολογία των πολιτών. «Βλέπουμε τους καρπούς της σκληρής πολιτικής που εφαρμόσαμε τα προηγούμενα χρόνια (...) Χρειάζεται να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, στα υπεσχημένα» παρατήρησε.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε δε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αξιολογήσει το έργο της, και να υπάρξει νέα προγραμματική συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, να εξεταστεί τι απέδωσε και τι όχι για να γίνει σχεδιασμός για τον επόμενο χρόνο. «Βλέπω ανασχηματισμό και αλλαγή πολιτικής» επισήμανε. Μάλιστα, εκτίμησε ότι η ανεργία θα μειωθεί στο 20% σε έξι μήνες.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: