23.5.13

Η προσφυγή των 7...

crimenet.gr
Της Έρρικας Βαλλιάνου
«Ξεσπάθωσαν» συνταξιούχοι στρατιωτικοί και ζητούν μόνον Έλληνες το γένος και την ιθαγένεια να γίνονται δεκτοί στις στρατιωτικές σχολές.
Ένας ταξίαρχος, ένας συνταγματάρχης, ένας σμήναρχος, ένας ανθυπολοχαγός, ένας πλωτάρχης, ένας αξιωματικός, αλλά ...
μαζί τους και ένας πολίτης, προσέφυγαν στο ΣτΕ και ζητούν να κηρυχθούν παράνομες και αντισυνταγματικές οι αποφάσεις του υπουργού Εθνικής Αμύνης το 2011, με τις οποίες επιτρέπεται η εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές υποψηφίων, οι οποίοι έχουν μεν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά δεν είναι Έλληνες το γένος.

Οι στρατιωτικοί επικαλούνται ότι παραβιάζονται τα άρθρα 4 και 110 του Συντάγματος, σύμφωνα με τα οποία αποκλείεται η φοίτηση στις Στρατιωτικές Σχολές σε όσους δεν είναι Έλληνες το γένος.

Ακόμη υποστηρίζουν ότι παραβιάζεται και ο Οργανισμός της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, σύμφωνα με τον οποίο δικαίωμα συμμετοχής στους διαγωνισμούς έχουν Έλληνες το γένος, αλλά και ακόμη προβλέπουν ότι «ο υποψήφιος θα πρέπει να μην ανήκει σε θρησκευτικές αρέσεις ή σε κόμματα ή οργανώσεις, που στρέφονται κατά της Εθνικής Άμυνας της χώρας ή της εννόμου τάξεως, του κοινωνικοί καθεστώτος ή του πολιτεύματος, ή μετέχουν σε προπαγάνδα για τους ίδιους σκοπούς ή προσβάλλουν την ιδέα της πατρίδας ή τα εθνικά σύμβολα».

Όλα αυτά και ένα ακόμη επικαλούνται οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί:

Μπορεί την ελληνική ιθαγένεια να έχει αποκτήσει και κάποιος που έχει κάνει σχετική αίτηση, αλλά προέρχεται από χώρα (Αλβανία, Σκόπια, Τουρκία), η οποία εξακολουθεί να διατηρεί και να διατυπώνει εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδος.

Οι «7» συνεχίζουν και λένε ότι όσοι έχουν αποκτήσει, έστω και μετά από αίτηση την ελληνική ιθαγένεια, δεν έχουν αποκτήσει την ελληνική εθνική συνείδηση και σε περίπτωση ανάγκης υπερασπίσεως του ελληνικού κράτος, δεν ξέρουν αν θα προσχωρήσουν στον στρατό της χώρας από την οποία κατάγονται...

Εισηγητής της υπόθεσης είναι ο Σύμβουλος Επικρατείας Μιχάλης Πικραμένος, ο οποίος επεσήμανε ότι τίθεται θέμα, αν αυτοί που κατέθεσαν την προσφυγή, Έλληνες στην ιθαγένεια και Έλληνες στο γένος, έχουν έννομο συμφέρον που τους δίνει τη δυνατότητα να καταθέσουν προσφυγή...

Όλα αυτά κάτι μας θυμίζουν...

Η ολομέλεια του ΣτΕ όμως επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: