23.5.13

Αθανασίου: Το 90% του ν/σ Ρουπακιώτη είναι ήδη ρυθμισμένο...




Τη θέση ότι το 90% των διατάξεων του νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου είναι ήδη ρυθμισμένο και πως χρειάζονται μόνο μερικές...
παρεμβάσεις διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ.Αθανασίου, αναφερόμενος στη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Αντ.Ρουπακιώτη.

Μιλώντας στην Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, με αφορμή τη συζήτηση επί της έκθεσης του Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Νιλς Μούζνιεκς, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι στην Ελλάδα υπάρχει επαρκές νομοθετικό πλαίσιο για τις φυλετικές διακρίσεις.

«Αν δείτε αυτό το νομοθέτημα, το 90% είναι ρυθμισμένο στην ελληνική έννομη τάξη, αλλά κανείς δεν έπιασε να τα μαζέψει όλα και να δει ότι αυτά έχουν ρυθμιστεί. Βεβαίως, πρέπει να γίνουν μερικές παρεμβάσεις, αλλά όχι να πάρει μία τέτοια έκταση επικοινωνιακού χαρακτήρα και να φαίνεται ότι υπάρχουν και αντίθετες ενδοκυβερνητικές απόψεις από ορισμένη μερίδα του Τύπου. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Όταν ο νομοθέτης νομοθετεί, πρέπει να έχει μία εποπτεία του δικαίου. Πρέπει να γνωρίζει ποιες ρυθμίσεις έχουν γίνει, τι ισχύει και τι πρέπει να κάνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χαρ.Αθανασίου.

Υπεραμυνόμενος του νόμου 927 του 1979, ο ίδιος σημείωσε: «Πολλές ευρωπαϊκές και προοδευτικές χώρες είχαν μεσάνυχτα από τις ρυθμίσεις, τις οποίες έκανε η Ελλάδα. Πολλές είχαν και πριν από εμάς, αλλά πολλές από αυτές δεν είχαν ιδέα τι ψήφιζαν. Ήμασταν πολύ πρωτοποριακοί σε αυτό. Εάν δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις, δεν φταίει η κυβέρνηση».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο επέρριψε πολιτικές σκοπιμότητες: «Δείτε στις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και στην "ΑΥΓΗ", που αρθρογραφούσε τότε από άλλη σκοπιά βέβαια και όχι από την αντιπολιτευτική που επιχειρεί τώρα, τι έγραφε για τον ίδιο αντιρατσιστικό νόμο. Δεν διαφέρει σε τίποτα ο νόμος που εισήχθη επί Παπαϊωάννου, με τον σημερινό. Διαφέρει μόνο στην τιμωρία των Νομικών Προσώπων».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: